*서퍼크 벽돌과 목재로 구성한 경사지붕 주택-Nash Baker Architects combines brick base and gabled timber top for Broad Street House

경사 지붕을 한 나무 상자가 이 집의 핸드메이드-벽돌로 만든 1층 위에 올려져 있다.

Nash Baker Architects에서 설계한 Broad Street House은 마을에서도 조용한 거링 위치해 있다. 제빵사와 은세공업을 하는 의뢰인들은 각자 자신들의 업무 공간으로 사용할 수 있게 1층에 2개의 룸이 있는 4개 침실의 집을 만들어 달라고 청했다. 그래서, 1980년대에 지은 이 집은 새로운 건물로써 탈바꿈하였다.

이 집에 현지의 핸드메이드 벽돌을 사용한 이유는, 천연 건조된 오크나무 상자에 강렬한 수평을 강조한 단순하면서도 주추처럼 생긴 1층을 만들기 위해서였다.

핸드메이드 벽돌은 그 색이나 텍스쳐의 다양성때문에 건축가들에게도 인기를 얻고 있다.

경사지붕 구조는 오크나무 보드로 덮힌 1층의 룸들로 구성되어 있고 동질의 미를 살리면서 벽과 지붕에 걸쳐 놓였다. 보드의 넓이는 벽돌과 일치하며 서로 상반되는 성분들 사이에 일관성을 제공하고 있다.

A timber box with a pitched roof sits atop the handmade-brick ground floor of this house in the English village of Orford by London studio Nash Baker Architects.

Photography is by Nick Guttridge.


 


Broad Street House was designed by Nash Baker Architects for a site on a quiet street in the village, which is located in an Area of Outstanding Natural Beauty close to the Suffolk coastline.

The clients – a baker and a silversmith – required a four-bedroom house with two rooms on the ground floor that could be used to accommodate their respective work spaces.

An existing 1980s house on the site was removed to make way for the new building, which sits within the same envelope and is designed to complement the local architecture.

"We wanted to ensure that the architectural expression would be contemporary and of its time, whilst in its materiality being reflective of local vernacular traditions," architect and studio director Howard Nash told Dezeen.

"For this reason the building uses local handmade bricks to create a solid, plinth-like ground storey with a strong horizontal emphasis, above which sits an altogether lighter weathered-oak box."

Handmade bricks are becoming popular with architects for their variations of colour and texture. Other examples include an asymmetric house in Belgium and a canal-side development in London.

As the area around Broad Street House is prone to tidal flooding, the original ground floor level was raised using a concrete beam and block floor. Traditional cavity walls form the ground floor, while the first floor features a concrete slab supporting a timber-framed structure.

The ground floor volume is clad in the handmade bricks, laid in a variation of the traditional Monk bond and held together using a mortar made from locally sourced sand. Unbroken brick surfaces that extend across the recessed soffits are achieved by integrating bespoke steel lintels, which are concealed by the cladding.

At the front of the building, the solid brick facade is interrupted by a void containing a sheltered entrance and a translucent window. This allows a partial view of the staircase inside.

A larger opening at the rear of the building incorporates sliding glass doors that connect the open-plan living area with a terrace. Steps integrated into the brick wall lining the terrace lead down to a lawn.

The pitched-roof structure that houses the first-floor rooms is covered in oak boards that extend across the walls and roof, giving it a homogenous aesthetic. The width of the boards corresponds to the courses of the bricks, offering a degree of continuity between the otherwise contrasting elements.

"The first floor is conceived as a look-out and takes the form of a separate pavilion for the principal bedroom and bathroom, from which one can watch the sky, the stars and passing ships," Nash added.

The sliding glass wall that flanks the master suite is set back from the edge of the wooden structure, creating space for a balcony that extends along the full width of the room.

The architects used a muted material palette throughout the interior, with whitewashed Douglas fir floorboards and concrete ceilings on the ground floor providing subtle textures and natural details.










from  dezeen


댓글(0)

Designed by JB FACTORY