*프리맨탈, 웨어하우스 리노베이션 [ Payne Designs ] Office in Fremantle

기존 창고건축물(웨어하우스)의 리노베이션 방향은 호주 항구도시, 프리맨틀의 투영과 직원들 간의 긴밀한 소통 및 코업환경을 제공하는 오피스 구현을 목적으로 한다. 한정적인 예산 내에 현실 가능한 구축 또한 함께 진행된다.

도시환경으로부터 영감은 지속가능한 거주환경을 위해 가공되지 않은; 자연소재를 사용과 여전히 유효한 기존 웨어하우스 스트럭쳐를 함께 사용한다. 기업의 젊은 캐릭터 또한 유효하다.

재료는 다음과 같이 사용된다.

-별도 유지관리가 필요없도록 사전에 마감처리된 콘크리트 패널

-지역에서 생산되는 플라이우드 패널

-기존 바닥재 재사용

-노출된 철골보

-리셉션 공간을 위한 해양 컨테이너

reviewed by SJ,오사


The brief for this job was to repurpose an existing warehouse and create an office space that reflects Fremantle and encourages a fun work culture amongst staff, whilst adhering to a modest construction budget. We also wanted the design to showcase Caporn Young as a progressive company who are doing things differently, this tends to be a pattern that we see with all our clients and it is very refreshing!



  • Architects: Payne Designs
  • Location: 19/21 Queen Victoria Street, Fremantle WA 6160, Australia
  • Area: 400.0 sqm
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Dion Robeson

With the project located in the West End of Fremantle we drew inspiration from the port and the Fremantle aesthetic. We utilised a lot of raw and natural materials to mesh with the existing warehouse structure and reflect the youthful character of the company.

Some key materials include:

-The post consumer recycled cork that hugs the stair treads.
-The concrete looking cladding which is pre-finished requiring no maintenance or sealing.
-Locally sourced plywood.
-Using the existing slab.
-Exposed steel beams.
-The sea container which we modified to wrap around the reception.



















from  archdaily

이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
남태평양 | 호주
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY