*컴템퍼러리 홈 [ Bates Masi Architects ] A Contemporary Home Designed To Fit Within A Historic Area

반응형

지역의 역사적인 사실과 마주하다. 뉴욕, 이스트 햄튼. 젊은 커플을 위한 현대적인 거주공간은 주변 자연환경의 조우, 그리고 현대적인 생활패턴을 담는 심미적인 바탕이 된다. 두가지 양상을 한군데 버무린다. 하나는 19세기 설립된 프라빗 오션프런트 커뮤니티에 속한 하우스 그리고 이웃한 건축물의 현대적인 감각을 연속하는 디자인과 스케일, 그리고 지역 자연환경이 투영된 전통 농가주택의 물성, 이를 현대적인 건축어휘로 버무린다. 조화롭게 재구성한다.

건축적 앙상블

하우스는 전반적으로 정적인 분위기를 자아낸다. 단아한 박공지붕과 수수한(심플한) 외형, 그리고 도로변으로 이격된 중정 및 야외 레크레이션 공간이 자리한다. 심플한 외형을 뒷받침하는 구조체는 전통적인 목조건축양식을 재해석한 철골기둥과 철골보의 가구식으로, 7인치 글루-라미네이트 패널이 내부 천장을 포함하는 내외부를 마감한다. 지역환경으로 부터 오랜시간동안 필드테스트를 받은 농가주택의 전통적인 재료는 주변과의 앙상블뿐만아니라 장시간동안 사용할 수 있는 내구성 및 경제적인 유지관리를 위해 적용된다.

건축구성

1층은 손님을 위한 게스트룸과 레크레이션을 즐길 수 있는 여가, 휴식공간으로 제공되며, 2층에 가족들을 위한 개인침실이 자리한다. 특히 2층과 연속된 외부공간; 새롭게 조성된 인공지반은 거주자의 작은 파티 및 모닥불, 스파 그리고 아름다운 바다전망을 제공한다.

reviewed by SJ,오사



Bates Masi Architects have designed a home for a young couple in East Hampton, New York, that would accommodate their growing family and reflect their modern lifestyle.



Located within a private oceanfront community established in the 19th century, most houses in the neighborhood are more conservative in design and scale than surrounding contemporary oceanfront communities. As a result, the clients desired a modern home that would fit within it’s historic context while embracing the modest scale of the property.

The design meets these goals by referencing the nearby agrarian vernacular buildings, specifically gabled potato barns embedded in the ground. A unique structural system was employed to create a false ground plane that slopes up from grade to the second floor, masking the scale of the house when viewed from the street.

The structure consists of 7” thick glue-laminated wood panels supported by steel girders and columns. This structure eliminates the necessity of traditional wood framing and structural elements and is exposed as the finished ceiling surface throughout the ground level spaces.

The structure allows for a number of design opportunities: the material transitions seamlessly from inside to outside as a 12’ by 90’ long cantilever, stair treads are cut from the same material to express its thickness and cylindrical recesses are carved out of the wood ceiling to transform surface mounted fixtures into lighting elements. This method of carving continues throughout the design as casework and custom furniture.

While the first floor is dedicated to guests and entertaining, the second floor is reserved for the family. The elevated ground plane that surrounds the family bedrooms is planted with native grasses. Within the plantings, intimate outdoor spaces are created for small gatherings, including a fire pit and spa with views of the ocean. Sloping portions of the elevated ground plane include paths to connect the family areas with the more public entertaining areas at grade.

Materials traditionally used on agricultural buildings are selected for their low maintenance, durability and ability to gracefully weather over time, here cedar and weathering steel are executed in nontraditional ways. Alaskan yellow shakes monolithically clad the roof and sidewalls with the coursing exposure four times larger than the typical coursing in order to reduce the apparent scale of the house.

The weathering steel references the corrugated steel often used on barn roofs and self seals to create a durable, low maintenance cladding. The warm, earthy tones of these materials blend with the weathered landscape that surrounds it.

Surrounding contemporary oceanfront communities are becoming known for their overdevelopment and disconnect from their surrounding environment. By referencing the local vernacular and elevating the ground plane, this large house is rooted within the landscape and becomes a cohesive addition to the neighborhood.














from  contemporist

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY