*과수원 오두막의 변신 [ frundgallina ] House Refurbishment

반응형

과수원이 한창이던 시설, 도시의 풍미를 반영한 오래된 헛간이 이웃주민을 통해 새롭게 거주공간으로 탄생한다. 몇년동안(과수원이 사리진 후) 방치되었던 헛간의 독특한 형상과 기존 구조물은 유지, 외부환경 조우를 위한 새로운 창문만 추가될 뿐이다.

새로운 출입구는 도로와는 이격, 좁은 골목길로 부터 연결되는 거주공간을 시작한다. 새롭게 마감된 (조금은 거친듯)나무바닥 패널, 그리고 기존 목구조를 비롯한 외벽 및 천장을 마감하는 백색, 1층과 2층을 연결하는 백색계단(네트 난간으로 이루어진 철제계단)으로 구성된다. 현대적인 생활공간은 레트로 이미지를 재구성한 하우스 속에서 정형화되지 않은 캐릭터로 생성된다.

reviewed by SJ,오사



Once in the mid orchards, this old shed with very specific proportions has been in the 90' fully integrated into the urban fabric of the city. Reorganized spatially in the respect to its structure, breakthrough new windows to enjoy fully of her situation, she relives today to the delight of a neighboring family.




At the time when orchards and stone walls have sketched the landscape, the shed of little baker strolling his horse from downtown to the gardens was well isolated. Only surrounded by fruit trees, she displayed the classicism of its architecture. Since the grasslands have gave way to buildings that gradually have belted the "farm".

Abandoned for years, a neighboring family was interested in its history with the desire to live there. A new entrance was created, accessible at the lower level, from the alley and not from the street. This simple change has generated all the others. A wide wooden staircase serves as a lobby. It brings the garden of the living room, unique and vast space where fleet a metal staircase, a lace. By borrowing, we discover the floor dictated by the white wooden structure. Antechambers and rooms succeed. The light penetrating through the new windows floods the interior. As depicted on the ancient walls, they fit close to the tree still present orchard, and in the distance, isolate part of Lake Neuchâtel.











from  archdaily

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY