*손주를 위한 별채 [ Mihaly Slocombe ] The Kids Pod

반응형

손주를 위한 별채? 기존 주거과 유리 브릿지를 통해 연결된 파빌리온으로 부터 확장된 '키즈포드'는 향후 건축주의 손주를 위해 제공될 놀이공간이다. 별채로 구성된 거주공간은 목재 패널로 마감된 외형을 통해 기존 하우스의 건축환경을 연장하는 동시에 폴딩되는 창문을 통해 고유한 캐릭터를 구축한다. -그리고 드넓게 펼쳐진 포도밭 및 계곡 뷰와 마주한다.- 내부는 사각형태의 월을 통해 침실, 플레이룸 그리고 욕실로 구성되며, (극장으로 부터 영감 받은) 복도 앞에 설치된 커튼을 통해 더욱더 독립적인 공간으로 사용되어진다. -어린 손자를 위한 공간이지만, 손님을 위한 게스트룸으로도 활용한다.-

reviewed by SJ,오사



Architecture firm Mihaly Slocombe have designed the Kids Pod, an extension to a home that has been built for the grandchildren of the home’s owner, located on a vineyard on the Mornington Peninsula of Victoria, Australia.

Kids Pod is a pavilion extension to an older project of ours, connected to the original via a glazed bridge. It is located on a vineyard on the Mornington Peninsula, with views across the vines and valley beyond. It contains a bedroom, playroom and bathroom for our clients’ current and future grandchildren. It is a reinterpretation of how we once imagined our own childhood cubbyhouse to be: playful, theatrical, secretive and robust.



Inside, a retractable wall and theatre-inspired curtain divide the rooms, permitting multiple configurations. They can be open and connected, or enclosed for privacy and rest.
The corridor is many things: a playroom for toddlers; a reading nook for teenagers; a stage for performances.
The plywood lining brings warmth and texture to the rooms, and will absorb the mayhem of growing children with ease.
Outside, Kids Pod’s skin is a reinterpretation of the protective canopy of a treehouse. Timber boards run continuously across both walls and windows, CNC-routed into a pattern abstracted from our clients’ favourite Pinot Noir vines. Over the windows, customised steel shutters open like eyelids to permit light in and views out, then close again at night, the building glowing like a lantern.










from  contemporist

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY