*스톤하우스 증측 프로젝트 [ Jonathan Tuckey Design ] adds glazed extension to Grade II-listed Yew Tree House

반응형


시간의 흔적이 남겨진 공간은 건축물과 대지를 밀착시키며 특정한 장소성을 부여한다. 17세기 주거 확장 프로젝트의 가장 큰 주안점은 기존 공간에 대한 존중 그리고 이를 지키기 위한 최소한의 건축을 통해 건축물의 지속성을 보장하는데 있다. 투명한 글래스 박스로 새롭게 확장된 주방 및 식당공간은 협소한 기존 주방,식당으로 부터 건축주의 요구에 부흥한 결과물로 제안된다. 특히 외부 정원과 내부 건축물 간의 관계의 재정립, 기존 건축물에 대한 최소한의 건축은 재료의 경량화 및 내외부의 경계를 모호하게 만드는 밀착된 경계 -투명하여 내외부의 경계가 사라지는-를 통해 완성된다. -바닥에서 부터 천장까지 연속된 글래스, 그리고 이를 덮고 있는 경량 싱글-플라이 루프, 최소한의 기둥으로 공간은 구조화 된다.- 또한 이전 스톤벽은 주방을 멋스럽게 만드는 인테리어 월로 사용되는 동시에 내외부를 연속시키는 매개체로 공간의 깊이감을 배가시킨다.

reviewed by SJ,오사


London studio Jonathan Tuckey Design has added a contemporary glazed extension to a Grade II-listed Cotswolds house to provide additional space without detracting from the original building

The owners of Yew Tree House previously had a small kitchen with little dining space, so they asked Jonathan Tuckey Design to create a contemporary open-plan extension that remained respectful to the early 17th-century building.

"We wanted the extension to be 'a space in between' the garden and the original house," architect Ryuta Hirayama told Dezeen.

Photography is by Dirk Lindner.



Design: Jonathan Tuckey Design
Collaborators: Eastabrook Architects
Engineers: O'Brien & Price
Contractor: N.C. Cox Building Contractors

"In the day, the glass reflects the garden, and appears to almost melt into it, and at night the extension illuminates the stone wall and the glass facade almost disappears."

The north-facing extension replaces a series of additions at the back of the house. Jonathan Tuckey Design – whose previous projects include an extension with a latticed wooden ceiling and a renovated London mews house, conceived the design – worked with local practice Eastabrook Architects, who oversaw work on site.

A lightweight single-ply roof was used to minimise the need for bulky support columns, while a stone wall has been left exposed inside to lessen the extension's impact on the original building.

"The extension has been designed as a lightweight structure, which touches the existing house very lightly," explained Hirayama.

The stone wall extends outside, visually connecting the indoor and outdoor spaces, and stone from a demolished wall has been reused as paving for the patio.

Two doors from the existing house, which originally led outside, now provide access to the extension. Both have been lined with black steel to match the black aluminium and steel used for the window frames and support columns in the extension.

One of the doorways also lines up with a glass door in the extension that leads outside, to create an easy flow between the house and the garden.

"Our intention was to make the existing openings like gates to travel from the old house to the new extension, and on to the garden, creating both visual and psychological connections," said Hirayama.





from  dezeen


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY