*오피스 리노베이션 프로젝트 [ P+A ] Anti-Office

반응형

워크스페이스를 위한 직접적인 디자인 방향은 유니크이다. 다양한 비즈니스 플랜의 효율적인 진행을 위한 오픈 플랜은 기존 공간에 대한 완벽한 숙지와 이를 바탕으로 하는 현대적인 인테리어 디자인 속에서 발현된다. 연속된 돔 지붕이 생성하는 무주공간의 장점은 플렉서블한 오피스환경 구현과 신구의 조화로움을 상징적으로 표현하는 건축어휘로 새롭게 정의된다. 이중에서도 왕관형태로 연속된 돔지붕의 복도는 신구의 조화로움 속에 유니크한 시퀀스를 연출. 이중에서도 별도로 구획된 휴게 및 미팅공간은 황금색 텍스쳐로 마감, 아늑하면서도 평온한 환경을 조성하며 오피스의 특별함을 배가 시킨다.

reviewed by SJ,오사


The design direction for the workplace designed by Park + Associates is unique. It is largely driven by a reaction against the rigidity of the typical bureau.

What the architects sought to create is an environment that questions convention, celebrates informal spaces and reveals in the masquerade of commonplace office functions – an Anti-Office.




Anti-Office, Singapore
Program: office
Architects: Park + Associates
Completion: 2014

The premise is a part of a former school compound built in 1960s where corridor space, a staff office and a library used to be. Contained within is an expanse of column-free space crowned by a series of barrel vaults. Louvre windows extending from floor to arch hint at simpler times when air-conditioning was not as ubiquitous, allow opportunity for cross ventilation and natural light to flow through in dramatic abundance.

A short flight of steps leads one onto the social heart of the office. Here, instead of hiding the conventional pantry areas as a “back-of-house”, it is celebrated as a hip cafe. A black ceiling that crops out the iconic vaulted ceiling is accompained by matt black walls, funriture and accents. A series of gold textured ceiling covers floods the space in a golden hue, creating a warm darkness that embrace all. This perceived warmth is enhance through the tactility of the rough plastered wall; textured timbering flooring and the abstract patterns of Mutina Azulej cement tiles by Patricia Urquiola.

The covert warmth of this space enables it to comfortably host a variety of functions – reception, guest lounge, casual events and informal meetings. As the users of the office travel often, the decorative lights fixtures and numerous artefacts collected from their journeys decorate the space. Besides being conversational pieces, they imbue the space with a layer of personality.



from  domusweb

728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 싱가폴 | 싱가포르
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY