*포스트 인더스트리얼, 레빗 파빌리온 [ WRT – Wallace Roberts & Todd ] The Levitt Pavilion

반응형


포스트 인더스트리얼 그리고 우리에게 남겨진 숙제는? 레빗 파빌리온은 9.5 에이커 달하는 스틸스택스 트 앤 컬쳐 캠퍼스와 배들레햄 제철소의 대규모 재개발 프로젝트의 구심점으로 제안된다. (베들레햄 제철소는 골드 게이트 브릿지와 크라이슬러 빌딩과 같이 20세기를 대표하는 스틸 스트럭쳐로 내용년수에 관계 없이 새로운 문화밴드 형성을 위해 재개발 사업이 추진 중이다.) 20층 높이의 거대한 제철소가 거대한 백그라운드를 이루는 21세기 타운 광장 프로젝트는 4개의 인더스트리얼 랜드스케이프로 구성; 뉴 플라자, 플레이그라운드, 피크닉 지역, 레빗 파빌리온이 위치한 핵심 지역으로 구성, 드라마틱한 환경을 생성한다. 드라마틱한 환경 한가운데 위치한 파빌리온은 거대한 스케일의 오리가미 같이 지면으로 부터 폴딩된 사이드와 무대 상부 캔틸레버로 이루어진다. 펀칭 스테인레스 스틸 판넬은 비대칭 아치형태로 이루어진 셀구조를 마감, 특별한 공간을 제공한다.


reviewed by SJ,오사



The Levitt Pavilion is the focal point of the 9.5-acre SteelStacks Arts and Cultural Campus, part of the larger re-development of the former Bethlehem Steel mill, source of steel for many iconic structures like the Golden Gate Bridge and Chrysler building. By design, the mill’s five 20-story blast furnaces, iconic in their own right, form a dramatic backdrop the newly created 21st Century Town Square project. Knitted together in its repurposed industrial landscape are four new plazas, a playground, a picnic area, and at the heart of it stands the Levitt Pavilion.




Architects: WRT – Wallace Roberts & Todd
Location: , PA, USA
Year: 2011
Photographs: Jeffrey Totaro, Paul Warchol

Structural Engineer: Simpson Gumpertz and Heger
Service Building: Klein and Hoffman
Mep Engineer: Lehigh Valley Engineering
General Contractor: Boyle Construction
Acoustics: Metropolitan Acoustics LLC
Lighting: Environmental Acoustics


The Pavilion neither blends with the rusted stacks nor visually competes with them. Clad in perforated, stainless-steel panels, the shell is an asymmetrical segmented arch that touches the ground on one side and cantilevers over the stage. It was conceived as a large-scale origami-like folded plate sculpture – one that poignantly suggests yet-to-be completed work. The design is resolutely forward-looking, yet intent on establishing a discourse between new and old. As one moves around the shell its form and character transform, at times appearing solid and monolithic, at times trellis-like and transparent.

The amphitheater bowl’s chevron shaped COR-TEN steel and precast concrete retaining walls echo the folded plates of the pavilion’s shell, establishing a dialogue that binds the overall site together. The open space and design elements of the new landscape became a foreground to the powerful scale and physicality of the five gigantic blast furnaces. As a significant design catalyst, the critical planning intervention removed a segment of East First Street where it intersects Founder’s Way and replaced it with a wide curve to enable the insertion of an ideally shaped amphitheater strategically positioned to become the heart of the campus.



from  archdaily


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY