*클래식, 컴템퍼러리 디자인 리노베이션 레스토랑 [ Piet Boon ] 'The Jane' Restaurant in Antwerp

반응형


클래식은 가치 불변의 진리를 표현하는 그릇으로, 컴템퍼러리 디자인은 현대생활이 투영된 요소로, 각각 "더 제인" 레스토랑에서 이종결합된다. 독일 디자인 스튜디오 Piet Boon인테리어 디자인한 레스토랑 프로젝트는 기존 군용병원내 교회를 리뉴얼, 즐거운 미각 공간으로 재창출한다. 기존 교회의 메인홀; 예배실은 65석으로 재배치된 메인 식사공간으로, 보다 밀착된 소셜활동을 위한 라운지 바는 그 상층부에 자리한다. 무엇보다 디자이너의 의도처럼 절묘하게 매치된 과거와 현재는 모자이크 패턴바닥과 아치형 천장, 그리고 그에 걸맞는 현대적인 가구 및 샹들리제의 조합으로 완성된다. 클래식의 고풍스러움과 현대적인 세련됨이 함께 공존한다.


reviewed by SJ,오사



If good food is your religion, then the new arrival on Antwerp’s dining scene will definitely make you want to pray. Dutch design studio Piet Boon has recently completed the transformation of the church of a former military hospital into The Jane, a gourmet destination that combines fine dining with a rock ‘n roll aesthetic. Behind the project are Michelin-star chef Sergio Herman and his right-hand man, chef Nick Bril, who have been working closely for over two years with Piet Boon and a team of designers to create the new restaurant in a way that combines refinement and elegance with healthy doses of attitude, humour and punch.

The Jane opened in March 2014, and consists of a main dining area (which occupies the church’s main hall and can sit 65) and a bar on the upper floor simply called The Upper Room Bar – which also serves light snacks prepared behind the bar. The kitchen (where 29-year-old Nick Bril will be in charge) has been placed under the magnificent apse, where the altar used to be, and is encased within glass walls making the entire cooking process visible to patrons. Various tattoo-inspired engravings decorate the stainless steel surfaces of the kitchen, while a light installation in the shape of a skull overlooks the restaurant’s patrons with a big grin from high above. The designers chose to preserve much of the church’s original materials and features, such as the intricate mosaics on the floor and the arched ceiling – with the latter’s beautifully aged colours contrasted against the pristine furniture and spotless walls below.




Lighting is taken very seriously seen from impressive chandelier by Beirut-based design studio .PSLAB, hanging above the dining space consisting of a 150 lights placed at the tips of long spikes projecting outwards like the needles of a sea urchin (.PSLAB also designed a site-specific lighting system for the entire venue, taking into account the particular design of the space and the overall dining experience). As a way to connect the existing use of the building with its past, the windows have been covered with stained glass designs similar to those found in traditional Western European churches. However, look more closely, and you’ll see that these windows portray neither martyrs nor the miracles of medieval saints: designed by Job Smeets and Nynke Tynagel of Studio Job, the windows are decorated with a haphazard collection of objects, animals and other shapes, ranging from eaten apple cores and penguins to gas masks and birthday cakes, thus adding a more playful and fun character to the otherwise serious interior.

Combining exquisite tastes with such a stunning venue, The Jane is bound to become a modern temple of haute cuisine, attracting pilgrims from around the world to its vaulted interior. Make sure you make a reservation though: you need to book a table at least three months in advance for The Jane and one month for The Upper Room Bar. Bookings for both can be made at www.thejaneantwerp.com.



from  yatzer



728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY