*도서관 인 하우스 [ Philippe Stuebi Architects ] House with Two-storey Glass Library

반응형


Philippe Stuebi Architects 가 설계한 주거프로젝트의 주된 특징은 까다로운 대지상황을 극복, 모던하면서도 안락한 거주공간을 형성하는데 있다. 게다가 상반된 두가지 시선이 공존하는 특색있는 공간으로 설계된 점이 특징이다. 현대적인 모던함을 베이스로 디자인된 주거는 거리에 면한 전면부를 중성적인 이미지로 디자인하는 동시에 측면과 후면부는 대지를 투영한 부정형의 폴리곤 형태로 디자인하며 상반된 건축환경을 구축한다. -자연과의 교접을 통한 공간은 강렬한 컬러와 텍스쳐가 조화를 이루며 고유한 캐릭터를 갖는다. 내부에 배치된 각 개실은 각자 고유한 기능을 갖으며 분리, 기능동선에 따라 연속된다. 특히 지면으로 부터 2개층 오픈된 거주자의 서재; 도서관은 4개층에 달하는 주거의 중심 생활공간으로 평온한 사색의 시간과 자연과의 조우를 제공한다.


reviewed by SJ


This project, designed by Swiss firm Philippe Stuebi Architects, is set on a quite difficult and highly regulated plot of land. These constraints, plus the owners' brief, have brought out a four storey building with an irregular polygonal shape. Seen from the street side, the house has a more common look, with an underground garage an a quite neutral facade. The surprise comes when looking at the house from the sides and from the back, where there are more irregular shapes plus a bolder mix of colors and textures. Contrary to what one would expect from such a modern house, the interior spaces are not widely open. Given the particular shape of the house and the need for very specific rooms, the house is divided vertically and horizontally in many smaller spaces, with well defined functions. The layout is based on the enfilade principle, where you enter one room from another. This is of course the case for the communal spaces , such as living areas, offices or other shared spaces. The private spaces such as the bedrooms are placed strategically in the layout so that they keep their intimacy. The most impressive part of the house however is the double storey library nested at the back side of the polygon.





from  trendir


그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY