*친환경 그린교육 센터 [ Woods Bagot ] Knox Innovation Opportunity and Sustainability Centre


키오스크-녹스 혁신 및 지속가능 성장 센터-는 7학년부터 12학년 사이의 학생들에게 친환경

그린교육과 훈련을 제공하는 장소로써 지속가능한 센터를 지향합니다.

이러한 목적을 위한 센터는 100명을 수용하는 규모로 디스커버리 연구실, TAFE연구실, 그리고 다양한

보조 연구실 및 체험장으로 구성되어 다양한 생태교육 프로그램을 학생들에게 전달합니다.

그중 센터의 특유한 파사드 디자인은 태양의 직사광선을 능동적으로 차단 및 우회하여 유입시킴으로써

내부환경을 쾌적하게 유지하도록 도와주는 지속가능한 디자인 입니다.

이와같은 파사드 디자인은 이곳을 방문하는 학생들에게 센터의 목적을 직접적으로 보여주는

훌륭한 교보재 역활을 수행합니다. 여기에 내부로 부터 발현되는 빛과 수직루버의 글라데이션 컬러는

센터의 비쥬얼적인 효과를 주는 동시에 디자인의 아이텐티를 정의하는 요소로 사용됩니다.


reviewed by SJ


KIOSC (Knox Innovation Opportunity and Sustainability Centre) is a centre of excellence training hub for the delivery of green education and training, focusing on environmental sustainability and responsible management.




Architects: Woods Bagot
Location: Melbourne, Victoria,
Area: 1,800 sqm
Year: 2012
Photographs: Peter Bennetts

Principal In Charge: Sarah Ball
Design Architect: Bruno Mendes
Project Architect: David Ley
Project Team: Matt Si, Richard Galloway, Claire Gardiner
Collaborators: Swinburne University and Schools Consortium
Builder: Harris HMC
Engineer/Consultant: Meinhardt Group


he centre, which is located at Swinburne University of Technology’s campus inMelbourne, Australia, is for senior secondary students from seven local schools who pooled their Australian Commonwealth government funding (as part of the Trade Training Centre in Schools Program) to fund the centre.

Featuring a mixture of technology-rich collaborative areas, a presentation space for 100 people, discovery laboratories, TAFE laboratories and ancillary spaces, plus a Discovery Centre,KIOSC was conceived as an immersive environment for students in Years 7 to 12.

The design of the building reflects its purpose of operation – sustainability, inclusion and innovation.  It includes sustainable materials, energy efficiency through correct building orientation and integration of siting and building fabric with engineering services.

The building’s distinctive façade is part of the sustainability imperative of the design, acting as a screen for the sun. The large eve acts as a canopy, while the blades serve as a screen, positioned for thermal quality in response to the angle of the sun.

KIOSC itself will act as a learning tool for the students and will enable them to develop an understanding of how buildings, people and the natural environment interact.



from  archdaily


댓글(0)

Designed by JB FACTORY