*어반 스카이 라운지 [ Evgeni Leonov Architects ] Connecting Rooftop

반응형


옥상에 설치된 멀티존은 이곳을 찾는 방문객들과 지역주민들에게 유니크한 공간의

다양성을 통해 발생하는 활동적인 에너지를 경험 할 수 있는 장소로써 제안됩니다.

옥상설치된 유니크한 형태는 마치 구부러진 도넛과 같은 형상으로

지면과 맞다 있는 두개의 꼭지점을 통하여 구조화 됩니다.

이러한 형상의 메커니즘은 디지털 형태론에 따라 구현된 모델링으로

디자인되어져 2차원 도면에서는 찾을 수 없는 3차원 곡선이 형성하는 볼륨의

다양성을 검증 합니다. 이것은 휘어진 공간이 발생시키는 내외부의 다양한 공간들에

상호관계를 면밀하게 찾아 주는 동시에 각 공간들의 프로그램을 정의합니다.

이것은 지면으로 부터 들려진 도넛의 사이가 외부로는 중정을 연결하는 통로로.

내부로는 계단식 식당이 형성되는 관계를 보여줍니다.

이러한 관계속에서 형성된 내부 식당은 전면 투명한 글래스를 통하여

360도 휘어지는 공간을 만들며 도시를 파노라마 뷰로 관망 할 수 있는

뷰포인트 공간을 제공하게 됩니다.


조형적인 아름다움 보다도 도시를 바라보는 또다른 시선이

재미있는 프로젝트 입니다.

 

reviewed by SJ



Evgeni Leonov Architects is the winning proposal for the Tablet ‘Rethinking Hotels Ideas Competition,’ which asks entrants to challenge the notion of what it means to be an ‘exclusive’ hotel and to do so with an eye towards human psychology and physical experience. Connecting Rooftop focuses on creating ‘Mix-Zones,’ where visitors and locals can engage in a variety of experiences and activities along a variety of programmatically-unique zones.


Connecting Rooftop takes the shape of  a deformed donut, with portions of the structure touching the ground at two points. Inhabitable areas are created by the interstitial spaces, a product of the digital morphogenesis inherent in Connecting Rooftop’s design. When the structure soars into the air, access is provided to a central courtyard on the ground while elevating the occupied interior space above it. Glass walls along the perimeter of this interior dining room -as well as an occupiable roof terrace and ‘skyline bar’- provide 360 degree views to the city. Again, programmatic spaces result from the shifting geometries of the structure on the roof, where stepped terraces provide dining platforms while the hyperbolic shapes above the ground help to frame an open air amphitheatre. A swimming pool takes shape along the ground level, where the structure is raised.

This project is an attempt to create a programmatically- and formally- complex structure out of simple geometric shifts in structure, with program being inserted into residual spaces.




from  evolo


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY