*힐튼 센트럴 파타야 호텔 [ TROP ] Hilton Central Pattaya Hotel


방콕에서 차로 2시간 거리 떨어진 파타야는 예로 부터 아름다운 긴 해변과

파노라마 뷰를 보여주는 것으로 유명했습니다. 하지만 현재는 해변가로 길게 늘어선

각종 나이트클럽과 바와 같은 유흥시설들이 이와같이 아름다운 풍경을 해치고 있습니다.

예전으로 돌아갈 수는 없을까요?

쇼핑몰위에 새롭게 200객실 규모로 지어진 힐튼 파타야 호텔내에 위치한

저층부 아웃도어 풀장은 잃어버린 파타야의 고요하며 정적인 해변을 다시 재현합니다.

사실 바다와 풀장은 멀리 떨어져 있습니다. 하지만 선배드에 앉아 바라다 보는 풀장의 수평선은

바다의 수평선으로 확장하며 원근감이 사라진 공간속에 바다로 확장하는 경험을 하게 됩니다.

이것은 크게 3개의 존으로 나누어진 아웃도어 풀장을 드라마틱한 자연환경과 일체화 시키는 작업입니다.

먼저 인공해변가를 조성합니다. 샌드지역은 모래와 그린랜드로 조성, 바다와 해변과의 관계를 재현

하는 곳으로 캔버스 아래에 위치합니다. 후면부에 위치한 선데크 지역은 정원의 상단지역에 설치되어

1층 로비와 풀장을 연결하는 통로이자 태양과 만나는 장소 입니다. 그리고 오션풀은 바다의 수평선으로

확장되는 막힘 없는 수평선을 연출, 바다를 풀장으로 유입시킵니다.


저기 선베드에 반쯤 누워서 한가로이 책보고 싶네요.


reviewed by SJ



Pattaya is about 2 hours drive from Bangkok. In the old days, it was famous for beautiful long beach and unobstructed sea view. However, lacking of local regulations, the beach is now crowded with nightclubs and bars.


In order to avoid the noisy beach, Hilton Pattaya, a 200-rooms hotel, is built on the roof of a new shopping mall. TROP is responsible to create an urban sanctuary hidden from chaotic beach below. Our goal is to re-connect the Landscape with Pattaya’s beautiful sea view one more time.
Because of the limited area, we have to re-organize the overall spatial structure of the garden. Strategically, we divided the garden into 3 Main Components.




Landscape Architecture: TROP Company
TROP on Facebook
Project Name: Hilton Central Pattaya Hotel
Completion: November 2010
Location: 333/101 Moo 9 Nong Prue Banglamung, Pattaya Chonburi, Thailand
area1st floor: 1252 sqm.
area16th floor: 2538 sqm.
area16Mth: 408.51 sqm.
Client:Central Pattana (CPN)
Project Director: Pok Kobkongsanti
Project Designer: Pakawat Varaphakdi, Bun Asai
Project Team: Wasin Muneepeerakul, Pattarapol Jormkhanngen, Teerayut Pruekpanasan, Chatchawan Banjongsiri
Photographer: Adam Brozzone, Charkhrit Chartarsa, Pok Kobkongsanti, Wison Tungthunya
Budget: 1,000,000 US
Text: TROP


In order to avoid the noisy beach, Hilton Pattaya, a 200-rooms hotel, is built on the roof of a new shopping mall. TROP is responsible to create an urban sanctuary hidden from chaotic beach below. Our goal is to re-connect the Landscape with Pattaya’s beautiful sea view one more time.
Because of the limited area, we have to re-organize the overall spatial structure of the garden. Strategically, we divided the garden into 3 Main Components.

1 Sand Court : This Sand Court is also our Arrival Area. Only 2 materials are used in the design, sand and green land-form. Sand is chosen because of its relationship with ocean and beach. It is also used as a piece of canvas for all Hotel’s installations throughout a year.

2 Sun Deck : To maximize the garden area, another Layer of Landscape is added on top of Gym and Toilets. Their roofs are extended and connected with the Hotel’s 17th Floor, 1 floor above the Lobby. The result is a reasonable-size deck with a direct access from the Hotel. Instead of walking through the Lobby, guests can walk directly to the Pool Area.

3 Ocean Pool : The Infinity Pool is strategically placed at the edge of the roof, making its water visually connected with the ocean below. It is designed as one big sheet of water with Lap Pool, Fun Pool, Jacuzzi Maze, and Kid Pool hidden underneath the same water surface.
Inspired by a school of shiny fish, we added fiber optic lighting on the Bottom of the Pool. So, at night, the Pool grows like those silvery fish giving the same effect as stars.

Combining 3 Components together, we managed to create a true hidden sanctuary above Pattaya’s Skyline.



from  landezine


댓글(0)

Designed by JB FACTORY