*바다로 열린 럭셔리 하우스 [ Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects ] Nettleton 198


거대한 픽쳐 프레임 가득 바다가 들어 옵니다.

총 7개층으로 구성된 럭셔리 하우스는 기존 공간에 상부 2개층을 증축하여

특별한 주거공간으로 탄생시켰습니다.

작은 앞마당에 설치된 풀장으로 부터 이어지는 바다는 드라마틱한

풍경을 자아내며 뒤편으로 열린 산과 호흡을 리빙스페이스에서 이루어 냅니다.

열린공간의 정점을 보여주는 주거 프로젝트 입니다.


reviewed by SJ



Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects (SAOTA) have completed the Nettleton 198 house in Clifton, Cape Town, South Africa.

The clients, a British couple living in Cape Town, requested a six-bedroom, seven-level home that makes the most of the site, the views and the mountain. The lower levels of the existing structure were totally remodelled while the upper level was demolished to allow for two new levels.

“Inspiration was drawn from the mountain and dark colours were used on the facade, allowing the building to visually recede into the mountain instead of being an obtrusive construction,” says Greg Truen, Project Partner. The site enjoys spectacular views, both of the sea and Lions Head and these views and the impact of the sun were key informants contributing to the overall design.



The sun being both a defining and also harsh influence on the property inspired the choice of screens, shutters and louvres that give the lower levels its distinctive gravitas. The living room can open up onto the west and the east completely, giving it the feeling of an open pavilion.

The finishes and detailing have been very carefully considered to achieve an integrated and visually effortless whole. The exterior of the building is clad in powder-coated aluminium which resulted in a very robust and precise surface finish. Internally, a much warmer look was achieved by using walnut timber. Black marble & glass were integrated into the design as accents.

The home is peppered with unusual design ‘delights’. The circular entrance area, clad in walnut timber, is one of the main features of the house. The space is amplified by a fascinating lighting installation of backlit slumped glass, that renders an “other-worldly” effect. An elegant floating timber staircase employs hanging stainless steel rods for a refreshing take on a balustrade. Others include the walnut-clad kitchen box, the granite-clad rim-flow pool and the sculptural cantilevered carbon fibre bar.

The clients wished to keep the interior as lean and focused as possible and the selection of furniture and lighting is both graphic and strong.



from  contemporist


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY