*템퍼러리 렉쳐홀 [ Deubzer König + Rimmel Architects ] Interims Audimax

반응형


템퍼버리 렉쳐홀의 물결치는 파사드빛의 각도에 따라 다양한 얼굴표정을 갖습니다.



479석과 288석 두개의 홀을 갖고 있는 강의홀은 강연자와 장애인을 위한 복도를 기준으로



2개의 강의실로 구분됩니다. 저층부에 위치한 복도와 2개의 계단실로 접근이 가능한



각각의 강의실 하부에는 전실과 화장실 그리고 기계및 전기실을 위치시켜 최소한의 볼륨으로



최적의 용적을 유지 합니다.



검은물결처럼 보이는 외부 파사드는 외부환경으로 부터 러프한 가문비나무 판재를 보호하기 위한



코팅된 블랙우드 스테인 처리로 건축적 미와 기능적인 미를 동시에 만족시킵니다.



단순하지만 심플한 모던함이 템퍼러리 렉쳐홀을 완성시키는 기준이 됩니다.




reviewed by SJ



Deubzer König + Rimmel Architects designed the Interims Audimax building at the Technical University of Munich in Germany.

Due to recent reforms in the German school system, a great number of school graduates will enter universities very soon. A significant lack of space made it necessary to build new lecture halls among other facilities.


The new lecture hall will be a temporary solution for 10-20 years. The hall is situated north of the mathematics and computer science department of the Technical University Munich, Campus Garching.


A very limited budget of just 60% of regular building costs and a very short planning and building period (approximately 9 months) made the decision to use a wooden structure easy. The primary structure is filled with a wooden frame construction based on a 62,5cm grid.


The almost square building contains two lecture halls with 479 and 288 seats. They are separated by a corridor which provides the access for handicapped people and the speaker. The foyer, the bathrooms and the technical facilities are situated below the seating. This assured a maximum of seats within a minimum of cubature. The main accesses for the lecture halls are the two staircases and the first floor corridor.

The facade consists of rough cut spruce planks. To counter the varying exposure to the weather and given the short time of service, the decision was made to coat the facade in black wood stain, so that the aging process is not visible. By offsetting the facade’s substructure by one module the image of an undulating surface is created, which is shaped by the light.



from  contemporist

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY