*파벽돌, 인더스트리얼 스페이스 리노베이션 [ AABE Erpicum & Partners ] Raw Look Loft in Düsseldorf


적층되어 오래묵은 벽돌만큼 공간을 감성으로 물들이는 요소는 극히 드문 것 같습니다.

600 스퀘어미터 미니멀한 인더스트리얼 스페이스는 더이상 과거의 시간을

재현하지 않습니다. 다만 현재의 고급 프라빗 주거의 단편으로 새롭게 담길 뿐입니다.

기존 공간위에 덧붙여진 백색의 월은 과거의 현재를 나누는 기준이 아니라

주거공간을 기능적으로 구획하는 동시에 주거공간의 포인트와 같은 역활을 수행합니다.

벽돌로 감싸진 열주가 현대적인 미니멀한 공간 속에 펼쳐지는 광경은

과거의 영광과 현재의 시간을 동시간대에 경험시키는 즐거움을 선사합니다.

과거에 대한 재해석은 항상 즐겁네요.


reviewed by SJ



Entering this old loft via a cobbled courtyard, from the city of Düsseldorf, Germany, the rawness of the buildings original materials strikes you, with harsh bare brick face stacked in heavy columns. The owners of this 600 sq m minimalist-industrial space, have a strong passion for design and architecture, and so set a great challenge for architect Bruno Erpicum of agency AABE Erpicum & Partners, to offer a unique solution that would magnify the heritage of one of World War II’s rare ruins.


The interior walls are also left completely crude, with new divisions picked out in simple pure white, in a stripped down scheme devoid of frivolous accessories or overpowering accents.

The designer embarked upon a minimalist result to allow the original pilasters to parade proudly, and created bespoke furniture in-keeping with the stark palette.

Many may see the finished styling as lacking for such a vast area–admittedly it doesn’t look like the coziest or most cheerful place you could snuggle up in on an evening–but the designer has certainly succeeded in his goal of exaggerating the powerful feel of the raw materials, and staying true to the projects historical roots.

The warehouse conversion sparked an interesting plan to allow light to penetrate into central living spaces from each side; to create dramatic effect and brighten the core, a shiny glass facade stands independently of the structure, contrasting with ancient walls and preserving the history.



from  home-designing

댓글(0)

Designed by JB FACTORY