*이스라엘 내츄럴 하우스 [ alex meitlis ] house in savion

다양한 나무들과 식물들이 어울어져 있는 아웃도어 스페이스는

백색의 파티션 월로 구획되어 집의 부분과 외부로 나뉜다.

이렇게 편입된 아웃도어스페이스는 우드데크를 통하여

한번더 걸러진 자연감을 연출한다.

이스라엘에 위치한 화이트 하우스는 자연과 동화되는

좋은 방법을 우리에게 보여준다.

여름에는 수목 또는 깊은 메스감을 이용하여 태양빛을 자연스럽게 차양하며

겨울에는 넓은 유리창을 통하여 태양빛의 온기를 자연스럽게 내부로

유입시키도록 그라운드 레벨에 위치한 거실은

오픈플래닝 구조로 계획되어 주방과 식당을

유연하게 사용한다.


또한 중정에 자연스럽게 식재되어 있는 작은 수목과 식생들은
자연의 아름다움을 드라마틱한 뷰로 보여준다.
이러한 드라마틱한 뷰는 거실에 면한 테라스를 통하여
내부로 자연스럽게 유입되어 자연과 내부공간이
동화되는 공간의 확장성을 경험한다.

두드러지는 형태미와 조형미는 없지만,

그런 친숙함이 오히려 자연과 잘 교감하고

어울리는 모던한 주거형태를 만드는 것은 아닐까?

넓은 마당으로 유입되는 햇살, 그리고 그 아름드리 나무 그늘아래에

앉아 편안한 오후를 보내고 싶다.


reviewed by SJ


israeli based architect alex meitlis has recently completed 'house in savion', a single family residence located outside
of tel aviv, israel. the structure's crisp white exterior is encompassed by a wood plank wraparound veranda and bordered with walls of varying heights. diverse overhead conditions create different outdoor spaces, partially screened with tree canopies or fully exposed to the sky. the remaining grounds contain a garden, open lawn and swimming pool.



architect: alex meitlis
location: savion, israel
description: single family house
enclosed space: 420 m2
site area: 2100 m2
completion date: january 2011



the dwelling's facade allows daylight to strategically illuminate, enabling the sun penetrate in the winter months and provide shade for comfortable use during harsh summer weather. the ground floor accommodates a continuous living room, open plan kitchen and dining area. a low profile free-standing wood partition allows a dramatic openness generating the central spine of the house allowing the inhabitant's extensive wood art collection to give a consistent warm character. large operable windows open to adjacent terraces and garden spaces introducing outdoor elements into the interior creating a dialog between the environments and framing the natural surroundings.




from  designboom

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY