* 스페인 체육시설내 관리센터 [ soldevila arquitectos ] salvador espriu sports complex

반응형
도심 주거지에 위치한 체육시설과 연계된 관리센터는
마치 공중에 부유하고 있어 보여 도시의 새로운 유니크한
형태미와 조형미를 우리에게 보여준다.
스틸의 구조체와 반투명한 외피는 차가운 도시의
아이콘을 대변하는 것 같다.
개인적으로는 조금더 따뜻한 재질의 사용으로
전반적으로 차갑게 구성된 건물을
보완하여 야외체육시설과 연계하는 것이
더 좋지 않을까 하는 생각이 들기도 한다.

soldevila arquitectos has designed 'salvador espriu sports complex',
a sports arena located in barcelona, spain. situated between residential
neighborhoods and a main throughway, the facility becomes an urban
reference with its unique geometry and strong presence.

the rectangular volume, a hallow shell that surrounds a composition of
change rooms, equipment storage and administration, is propped into the
sky by a grid of triangular supports. slightly inclined towards the south,
the design enables easy evacuation and recovery of water from rain that
enters through the open roof.


a highly transparent facade with variable tonality surrounds the steel
structure, with walls that are formed from industrial and mostly lightweight
components. transformed by sunlight and time of day, the building adopts a
changing aesthetic  that becomes the buildings key element.


the lower courtyard, open all sides, sits below the slightly sloped structure
among a series of staircases and stilts. the open terrace which houses a cafe
and bar overlooks a progression of sports fields that sit below the street-level
building.


from  designboom

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET