*20평 원룸 플렉시블 리노베이션 [ Dash Marshall ] An Apartment for Space-Age Lovers

반응형
21평(70sqm)의 다목적 공간으로 활용
20평 정도의 사이즈의 원룸을 프로그램에 따라 바뀔수 있도록
플렉시블하게 설계 했어요.
침실공간과 거실공간을 나누는 파티션을 계획하여 프라빗 스페이스의
독립성을 확보하였고, 준 공용공간인 블랙홀 스페이스(새로운 컨셉 개념인듯)가
거실과의 버퍼링 역활및 플렉시블하게 바뀔 수 있도록 계획했어요.
3가지 단계로 변신(로봇은 아니지만^^)하네요.
거주자가 싱글룸으로 전체를 활용하여 사용하는 경우,
거실공간과 침실을 독립적으로 사용하는 경우,
파티 같이 최대한 공용공간을 확보하여 사용할 경우로 이용 가능하네요.
아이엠페이가 60년대에 설계한 빌딩이라고 하는데 자세한 인포는 없어서
어딘지는 잘 모르겠네요. 혹시 아시는 분은 답글 부탁드릴께요 ^^

Our clients come from the future. They live in a small space capsule docked into the shell of a building designed by IM Pei in the 1960s. Smooth surfaces and strong reflections are familiar to them: life reflected in the curved glass visor of a space suit.

They wanted a home to charge up between missions; they wanted a place where every boot and book, every single little thing could be hidden away; they wanted something that would make the most out of their 715 square feet. They asked Dash Marshall to design a home that would do all of this with aplomb.

Dash replied with a highly flexible, intensely personal, high-gloss home for two Space-Age Lovers. The project is designed around four strategies




Sliding panels allow the apartment to be reconfigured depending on desire. When The Lovers are home alone the entire apartment merges into one private space.

On other occasions the Black Hole extends the bedroom...

Or adds to the living room for more party space.

The Black Hole can be annexed to the living room or bedroom as needed. Activating the Transformer turns the Black Hole into a closet that will eat anything The Lovers throw at it.

 
The Transformer is a space appliance.



Old to new from


Simple Spaces
How useful is a 2 foot long hallway? Not very. That's why we simplified the spaces of the apartment, making the rooms larger by removing hallways and transferring that square footage to the rooms themselves. By using sliding partitions the Space-Age Lovers can recombine the rooms of their apartment at will, yielding many different ways to live in the apartment.

A friendly Black Hole
The Black Hole is a flexible zone which can be annexed to the living room or bedroom, or optionally kept closed as a large walk-through closet space depending on the needs of The Lovers. It's big enough to gobble up anything The Lovers need to hide.

Everything In Its Right Place
The Space-Age Lovers came to Dash Marshall with a problem. They had too much stuff and wanted to be able to live in serenity, without being reminded of their earthly possessions on a daily basis. Dash protects The Lovers from their things by wrapping the apartment in an insulating layer of built-in storage where there's a place for everything.

Optics
The reflections of the Apartment tell the story of the zero-gravity life that our Space-Age Lovers strive to live. Through reflective surfaces and the new configuration of interior spaces, views within the Apartment are multiplied. This new sense of depth is an important addition to a small home that is also occasionally used as a workspace.

Project ID: KGA
Location: Manhattan,USA, Earth
Size: 715 sq f. /70 sq m.
Scope: Full Renovation
Function: Home
Design Architect: Dash Marshall

from  dashmarshall


728x90
반응형

댓글(1)

  • km
    2011.02.18 17:56

    저렇게 살고 싶은 맘은 굴뚝같지만...

Designed by JB FACTORY