* 스페인 궁전 리노베이션 [ isuuru arquitectos ] Palace of Aiete

스페인 성 세바스찬 궁정 뮤지업 증축
전통적이며 유서깊은 성세바스찬 궁전의 프로그램 및 형태를 해치지 않으면서
공존 할 수 있는 확장 계획을 그대로 실현했네요.
1878년 궁전은 그대로 원형을 보존하면서 기존 수직계단을 이용하여
건물 지하로 연결되는 공간에 수평적 확장공간을 계획하였네요.
전통을 존중하며 현대적인 공간의 만남의 연출을
자연스럽게 해결했어요.
특히 서로 다른 시대의 공간이 만나는 점점인 보이드형 계단은
오픈스페이스 공간으로 서로의 버퍼 역활을 훌륭히 하고 있어요.

Architects: isuuru arquitectos – Aitzpea Lazkano Orbegozo y Carlos Abadías Banzo
Location: San Sebastian, Spain
Project area: 1,990 sqm
Project year: 2010
Photographs:  Jesús Martín Ruiz

Located in the monumental Aiete Park the program for this site included a Cultural Center and House of Peace. The project also required the rehabilitation of the Palace of Aiete, a building that was built by the dukes of Bailen in 1878 and holds great historical value to the city of San Sebastian.

The project was to find a balance between program needs and possibilities of the Palace focusing on providing a balance that would maintain the essential nature of the pre-existence structure.

The key action has been to place the House of Peace on the main floor of the Palace. Located on the second floor are the workshop exhibition areas and Cultural Center, connecting to the new building, half buried by the stairwell of service.

The project also proposes a way to use the building that enhances the spatial structure: the House of Peace can function independently from the rest of the Cultural Center by using the main staircase of the Palace.

The new building houses the main uses of cultural facilities. Carved into the ground the volume creates a lawn space for the Palace, and was deliberately designed as an abstract form as to not compete with the figurative language of the existing Palace architecture. The relationship with the Palace and the relationship with Aiete Park are maintained through the structure of the existing platforms.


from  archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY