* 바람 파빌리온 [ SO-IL ] Flockr Pavilion

바람의 파빌리온
조각 조각 난 보라색 반사패널이 바람에 따라 움직이네요.
마치 동물이 살아서 움직이 듯 꿈틀꿈틀되요.
풍량 시뮬레이션을 통해 조각의 사이즈와 갯수 및 파빌리온의
전체적인 형태를 계획했겠죠?
에너지를 통하여 움직이는 조형물도 있지만 이와같이
에너지 소비가 없는 친환경적인 익터렉티브 파빌리온의
계획이 돋보이네요.
Get It Louder, an acclaimed biannual media and arts festival sponsored by Modern Media of China, features a series of lectures, screenings and exhibitions by over one hundred Chinese and foreign designers, artists, writers and filmmakers. Organized by an international team including Chinese curator and writer Ou Ning and design writer Aric Chen, this year’s theme “SHARISM” focuses on the relationship between public and private realms in the digital age. SO-IL was commissioned to design Get It Louder’s main pavilion, which serves as a central hub for the event and houses many of the festival’s activities.

SO-IL Flockr Pavilion for GET IT LOUDER, Beijing from SO-IL on Vimeo.

SO – IL conceived the “Flockr” pavilion  as a structure that responds to its environment while also creating a sense of place through its basic form. Covered with thousands of tinted mirrored panels, the skin reflects its surroundings and makes the changing contexts of this temporary and mobile installation—the cityscapes of Beijing and Shanghai— an integral part of its expression. In SO-IL’s experimental façade, only the top of each panel is attached to the structure, allowing the individual pieces to respond to wind and creating a kinetic skin that is permeable by light and air. The pavilion’s structure is made out of 56 thin, flexible steel rods that connect at the bottom and the top into two large steel rings. The larger bottom ring frames the interior perimeter of the structure while the smaller top ring creates a skylight; the relationship between the two results in the pavilion’s curvilinear womb-like shape. The activities that take place within are gently enclosed by a dynamic pattern of thousands of flickering reflections.

“Because it is circular in plan and curvilinear in section, the pavilion does not discriminate any direction,” says SO-IL partner Jing Liu. “Once passing through the entryway, the interior is generous and encompassing. “We envisioned the pavilion as a place where ideas can flock together, be projected, pass through, and be nurtured and distilled.”


from  archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY