[ sereroArchiects ] MEDIATHEQUE

사용자 삽입 이미지
사용자 삽입 이미지
사용자 삽입 이미지
사용자 삽입 이미지
사용자 삽입 이미지
사용자 삽입 이미지
사용자 삽입 이미지
사용자 삽입 이미지
사용자 삽입 이미지
사용자 삽입 이미지




MEDIATHEQUE

Media Center and Library

Invited competition 2003

Site: Carnoux-en-Provence, France
Client: French Ministry of Culture
Program: Reception area, multimedia space,
Conference room, children books, reading area, offices, atrium-garden, storage
Area: 700 m2
Provisional Cost : 1.200.000 ?
Design team : David Serero + Elena Fernandez + dZO + Esther Sperber

 Instead of celebrating a forthcoming disappearance of the book, this project for a media center and library in France integrates in a single space traditional way of storing information like printed matters with technology of storage and retrieval of information.

 The walls of the building are conceived as a stacking of glass and stone blocks, which are both structural system for the building and shelving surfaces for the media.

 By storing information support on glass shelves and books on stone shelves, the library envelope changes according to the available content of the library and defines an uncertain boundary between its

interior and the park outside.

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY