*단층 주택의 개조-[ Edwards Moore ] Bow House

반응형

Bow house는 단층 벽돌집을 3베드룸 가족주택으로 변경한 것이다. 활동적인 젊은 가족을 위해 생활공간과 부엌을 늘리고, 공간간 연결성을 높이면서 자연채광의 극대화를 추구하였다. 목재의 수직라이닝을 통해 내외부에 따뜻함과 촉감을 더했고, 내부의 작동되는 벽과 다기능 가구와 같은 요소들이 가족들에게 공간의 유연성을 제공한다.

 

Bow house lies on a residential street in Richmond, Melbourne to what was previously a single storey brick cottage.

The rectangular shaped block fronts Coppin Street to the west and is bound by houses each side. The northern boundary is abutted by a 2 storey wall which runs the length of the site.

The brief, a modest 3 bedroom family house for an active young family, providing them with increased living and kitchen spaces, connectivity and maximising available natural light. 



Architects: Edwards Moore

Location: Richmond, Australia

Project Year: 2014

Photographs: Fraser Marsden

The form of the house responds to its rectilinear orientation by maximising the path of the sun and creating an internal, private aspect for its habitants. The house bows in both plan and section, maximising available sunlight to the courtyard garden and defining a double storey street frontage which creates intimacy to the two upper bedrooms. A full-width glazed roof light captures morning sun on the upper level landing and bathroom. To the rear, the double height volume above the living area acts as culmination in transition from the street to the privacy of the garden oasis.

The location of the services and fixed elements along the spine wall to the north allow the external walls to be fully activated in response to the various micro landscapes. The use of internal operable walls and multi- functional joinery elements create flexibility for the plan to grow and adapt to the changing needs of the family within it.

Vertical timber lining runs both externally and internally to blur thresholds between interior and exterior, adding warmth and tactility. Internally, hyrdronic heated flooring provides thermal comfort with the concrete floor extending outwards to provide outdoor dining area and create expanse to the interior. The bow form roof, visible from the garden is finished in low profile radiating zinc.


from archdaily

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY