*박공지붕의 네덜란드 별장-[ STUDIO NAUTA ] HOUSE IN THE WOODS

반응형

박공 지붕을 이루고 있는 새롭고 오래된 벽돌의 앙상블은 가족의 별장으로 재탄생 하였다. 네덜란드 '숲속의 집'은 4개의 볼륨으로 구분되어 있는데, 이는 그 스케일을 해산시키기 위함이다. 이는 정원과 부분적으로 밀폐된 복도로 연결되어 있다. 기존에 있던 두 채의 벽돌로 지어진 별채를 수리하여 발전을 위한 '고정 포인트'로 만들었고, 작은 벽돌 블록 별채는 저장공간과 유틸리티실이 위치한다. 두개의 큰 흰색 벽돌 공간은 생활 및 침실 공간이다.

Dutch office Studio Nauta created an ensemble of new and old gabled blocks for this family holiday home, which is secluded within a dense forest on the southern coastline of the Netherlands.

House in the Woods is divided up into four volumes to break up its scale. These are connected by both a courtyard and a partially enclosed corridor. Firstly, Rotterdam-based Studio Nauta renovated two existing brick outhouses with decorative eaves, to create "anchor points" for the development, which is located in Zeeland. These small brick blocks contain storage and utility spaces. These are joined by two significantly larger white blocks with corrugated fibre-cement roofs, which house living and sleeping areas.

"The challenge was to establish a form of dwelling in this 'forest room' whilst retaining the direct relationship to nature, especially the light and air," said studio founder Jan Nauta. "The house therefore assumes a low and fragmented configuration in order to allow nature to absorb the house into its being," he added. "The white-grey colour scheme acts as a canvas to the dynamic light conditions of the site."

The first of the two new volumes is partially sunken into the sloping topography, creating the appearance of a single-storey block from higher ground. But at the lowest part of the site, two rows of large windows face the forest from the eight bedrooms and bathrooms set within. The second block contains a games room and utility spaces in its base, as well as an open-plan living space with sliding glazing that connects with the courtyard at ground level. A children's dormitory and bathroom occupy its uppermost storey.

The courtyard and its perforated brick walkway are designed as an extension of the lounge and dining area, and to provide greater continuity between the house and its grounds. Bright red sofas and wire-framed chairs add touches of colour to the neutral-toned interiors, which are dressed with pale timber furniture and textiles in muted tones. The furniture was designed in collaboration with a design collective named Bendewerk.



from divisare

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY