*런던 빅토리아풍 저택 리노베이션-[ Studio 1 ] Brick house

런던의 빅토리아풍 주택은 뒷편에 커다란 창문을 하나 덧붙이고 벽돌 확장을 통해 새롭게 리노베이션 되었다. 현지 스튜디오인 Studio 1 Architects가 작업한 이번 프로젝트는 가든을 향한 뷰를 확보하고 가든으로의 이동이 용이하도록 거주 공간을 만드는 것이 목적이었다. 주택을 더 넓게 확장하는 취지에서 내부 벽과 바닥을 털어내는 작업이 진행되었고 새로운 안방과 욕실을 초가시키면서 내부 공간을 넓혔다.

Studio 1 Architects has added a brick extension with a large window to the rear of this Victorian house in London, creating a light-filled seating area lined in white-washed ash slats.
The local studio reconfigured and extended the ground floor of the Gladstone Road property in south-west London, aiming to create living spaces with views and access into garden.
It forms part of a wider refurbishment of the residence, which included stripping out interior walls and floors, and adding a loft extension for a new master bedroom and additional bathroom.


"Inside this unassuming Victorian House is a unique, contemporary total refurbishment with additional rear and roof extensions," said the architects.
"Seamless skylights, concrete floors, exposed brickwork, projecting glass box, whitewashed ash slats and oak ribs create an enthralling new take on a period house," they added.
On the ground floor, a long skylight separates the existing property from a one-storey brick structure occupied by a built-in seating area. A large window that cantilevers towards the garden with thin black frames.
Seating is built in below the large window, while slats of white-washed ash line the walls and wrap up over the ceiling.
"A protruding glass box cantilevers over the garden," explained the architects. "This box is frameless and provides a close connection to the garden when sitting in the built in seating area."
"Ash timber slats create zoning of the sitting area and wrap up and over the ceiling," they added."These disappear into a seamless skylight."


from dezeen

댓글(0)

Designed by JB FACTORY