*스위스 취리히의 헤어샵-[ Wülser Bechtel Architekten ] Hairdresser's Salon Talstrasse Zürich

반응형

취리히의 가장 바쁜 거리에 위치한 헤어샵 인테리어는 미술에서 영감을 얻은 것이다. 손님들이 일단 머리 손질을 맡기는 동안 자신의 일이나 시름에 대한 걱정을 모두 잊어야 한다는 클라이언트의 요청으로 시작된 헤어샵의 인테리어 작업은 매우 개인적이면서도 사실은 상당한 경험을 요구하는 힘든 서비스였다. 헤어샵이 위치한 분주하고 바쁜 외부의 거리와는 차단된 레이백 음악과 고급스러운 헤어가위 소리가 넘치는 곳, 스위스 취리히의 헤어샵을 소개한다.

We’ve been working on a art-inspired hairdressers salon interior on one of the most busy streets of Zurich. The brief said that their ambitious clients should forget about their jobs and problems once they get their hair done. It’s a highly personal and very demanding service and the atmosphere is a huge part of the experience.

There was obviously a huge difference in mood from the hectic and noisy street outside to the laidback music and the repetitive sound of high quality scissors inside. It seems that time passes in different tempi.

The quick pace of the outside can be considered distracting for what the hairdressor wants to achieve but at the same time we don’t want to neglect the surrounding since we were interested in a very specific solution. We developed a pattern that is both – unhasty and intricate at the same time. It remains interesting since it changes it appearence depending on the perspective of it’s observer. It’s the result of an elaborate series of prototypes done with a local carpenter and inspired by contemporary graphic art (like the beautiful painting by Emilie Ding) or classic modern stage designs (like Roman Clemens’ work).


Architects: Wülser Bechtel Architekten
Location: Zürich, Switzerland
Architects in Charge: Stefan Wülser, Nicolaj Bechtel, Daniel Klinger (PL)
Area: 85.0 m2
Project Year: 2016
Photographs: Stefan Wülser
Manufacturers: Garzotto, farbpalette.ch

Spatial Installation
The delicate wood interior was partly prefabricated using CAAD and CAM technologies but also involved a lot of handcraft. We managed to develop some refined and invisible longitudinal connections between pieces of 3mm MDF wood. Everything had to be as thin and precise as possible to not spoil the perspective effect. It took a lot of testing and developing before everything was assembled within 6 days of work. It’s more of an installation then a classic architecural approach but we believe the precision and the site-specific approach creates something very timeless here.
As a customer you spend between 1 and 3 hours in the . You move slowly inside the patterns space – so it unfolds it’s rich variations when you change direction of view. As a cardriver or pedestrian you see the ceiling kind of „transform“ while you move by rather quickly because you change the angle of view more drastically.


728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 스위스
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY