*칠레 와인농장을 아우르는 산 꼭대기 호텔- [ Marcelo Daglio Arquitectos ] VIK Hotel

반응형


환상적인 와인의 세계를 창조하는 데 이바지한 1600 헥타르에 달하는 방대한 전경을 배경으로 위치한  VIK Hotel은 산 꼭대기에 있어 산과 계곡, 와인농장이나 호수에 이르기까지 360도 전경을 모두 즐길 수 있다.

건축 프로젝트의 컨셉을 정하면서, 고려한 점은 최소한의 간섭으로 온전하게 말간 형태를 제공함으로써 극대의 풍경을 즐길 수 있게 하는 것으로, 이는 콘크리트를 기반으로 하면서도 디자인의 독창성을 부여하는 티타늄 지붕을 통해 이 장소가 주는 의미를 재조명할 수 있게 하는 것이다.


Located 200 km south of Santiago de Chile between the Andes and the Cordillera de la Costa, in the valley of Millahue, is Vik, 1600 hectares of breathtaking landscapes, dedicated to the creation of the fascinating world of wine.


 


Architects: Marcelo Daglio Arquitectos

Location: Millahue, Coinco, VI Región, Chile

Project Area: 3200.0 m2

Project Year: 2014

Photographs: Courtesy of Viña VIK, Courtesy of Marcelo Daglio Arquitectos

Collaborator: Rolando Moreira

Construction: DVC De Vicente Constructora

Lighting: Hervé Descottes. L'OBSERVATOIRE INTERNATIONAL lighting designer

Structures: Soler & Asociados

Acoustics: Mario Mora

Technical Inspection: Juan Eduardo Mujica

Titanium Roof: Quinta Metálica (Spain)

Text: Marcelo Daglio

The building sits at the top of a mountain in a strategic location in the valley, seeking 360 degrees of the wonderful views of ViK, highlighting the mountains, the valley, the vineyards and the lake.

The conceptual development of the project involves on one hand the study of a fully glazed pure form, with minimal interruptions, for maximum views, perched on a concrete base, which raises us slightly from the top overlooking the valley, and on the other a titanium roof with the uniqueness of its design, reinterpreting the meaning of the place (Millahue meaning place of gold in Mapuche), trying to emulate the capricious profiles and mountainous forms of the environment.

The project is organized around a central courtyard as a Zen garden of contemplation around which galleries and the circulation are arranged.

On the north and south facades there are guest room with the necessary privacy and the best views of the mountains and the vineyards, while on the east and west facades are the common spaces, such as entrances, living rooms, galleries, library, dining room and reception, thereby enabling a view of the landscape with a full view of transparencies without interruption throughout the building.

Sustainable management of natural resources and renewable energies, and incorporating the most advanced technologies, have been ongoing concerns for the project.

The materials used, such as titanium, aluminum, steel, concrete, and glass have been selected on the basis of zero maintenance cost and durability over time.

A total of 3200 m2, which includes 22 rooms, common spaces necessary in a 7-star hotel, a treatment center of the highest level, and a magnificent infinity pool towards the sunset, are part of the architecture program.


















from archdaily

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY