*바다와 석양을 그대로 즐길 수 있는 태국의 벽돌집-[ NPDA Studio ] Coconut groves surround brick retirement home on a Thai beach

반응형

지금 사진에서 보는 바와 같이 줄무늬가 있는 벽돌 집은 태국 Ko Pha Ngan 해안가 코코넛 나무들 사이에 지어져 있다. 이 집의 의뢰인은 태국 건축회사인 NPDA Studio에 은퇴 후에 살 수 있는 집처럼 만들어 달라고 요청했다. 그러나 이 해변의 집은 Tong Sala라는 도시 근처에 있기 때문에 Coco-NutNume 리조트에 머무는 게스트들을 위한 리셉션 공간으로 사용되고 있다.

넓직한 콘크리트 파티오가 건물의 한 중간에 위치해 있는데, 바다를 바라보며 근처 언덕배기도 있는 멋진 풍경을 양측으로 즐 길 수 있도록 열려 있다. 이 곳은 게스트들뿐만 아니라 현지에 거주하고 있는 주민들을 위해 라운지나 파티 그리고 요가를 할 수 있는 공간으로 쓰인다.

건축가가 붉은 색 벽돌을 사용하고 다듬어진 콘크리트를 주된 건축재료로 사용하고 있는데, 현지 건설업체들의 전문 지식을 받아들여 내부 기온을 시원하게 유지하기 위한 것이다.

섬을 마주하고 있는 벽면에는 창문이 없지만 그늘진 수영장으로 둘러싸여져 있어 해변을 향해 바라보고 있으며 넓은 테라스 쪽으로 열려있는 구조이다. 테라스는 두개의 침실 정면을 따라 놓여져 있고 작열하는 태양으로부터 그늘을 만들어 준다.

This stripy brick home stands among coconut trees on the shoreline of Ko Pha Ngan, an island in the Gulf of Thailand.
The client asked Thai architecture firm NPDA Studio to design Somjai House primarily as a retirement home. But the beach house near the town Tong Sala also serves as a reception for guests at the Coco-NutNume resort.
A wide concrete patio in the centre of the building is open on two sides to provide views of the sea and nearby hills. It is used by both guests and permanent residents as a lounge, party venue and to practice yoga.
Four brick volumes with diagonal stripes of matching red render and sloping roofs sandwich the patio, providing separate sleeping and dining quarters for the inhabitants.



 


Architect: NPDA studio, Nutthawut Piriyaprakob
Interior architect: NPDA studio, Nutthawut Piriyaprakob
Engineer: Apisit Chawacharoen
Photography is by Anotherspace.

The architect chose red brick and polished concrete as the primary construction materials, based on the expertise of local builders and their ability to maintain cool indoor temperatures.
"The main colour used was red to make the building stand out from the green of the coconut plantation and the blue of the sea," explained Nutthawut Piriyaprakob, founder of NPDA Studio. "The line of the architectural form relates to the skyline of hills behind the building."
Walls facing inland have no windows but are surrounded by a shallow pool of water, while those facing the coast are glazed and open onto a large terrace. The terrace runs along the front of the two bedrooms and kitchen and is shaded from the hot tropical sun by the eaves.
Architects Adisorn Srisaowanunt and Naweepahb Taksayos used red brickwork and glass and to achieve the opposite effect for a house on the Thai coastline, where views are directed away from the sea and towards the land.
A narrow iron staircase at one side of Somjai House leads to a roof terrace, where residents can take in views of the sea and the neighbouring island Ko Samui. The steps were made by local workmen who are more typically employed on the island's piers.
The floating treads are aligned with the glossy red diagonal stripes that decorate the building's facades.









from  dezeen


이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 태국
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET