*이스탄불 공동주거 클럽 하우스 [ autoban ] ulus savoy clubhouse, istanbul

반응형

ulus savoyulus지역에 위치한 이스탄불 공동주거 프로젝트로 25개동, 301세대 아파트먼트로 구성된다. 이중 클럽하우스를 포함하는 커뮤니티(지역건축가, autoban가 디자인)는 지역 문화활동을 위한 노드스페이스로, 현대적인 모던한 인테리어 디자인이 제안된다. 건축가의 디자인 방향은 주변 지형과 연속되는 오가닉한 형상구현(서로 다른 높낮이를 가진)을 통한 고유한 캐릭터 창출과 효율적인 공간확보(오픈플랜)를 목표로 한다. 이러한 건축환경 구현은 삼각형태를 기반으로 하는 3차원 구조체 디자인과 공간을 구획하는 벽과 바닥 (수평과 수직적 요소)의 실질적인 통합 구축에서 찾아 볼 수 있다. (이러는 동안 설비기능은 건축 속에 숨겨진다.)

ulus savoy의 중심부, 클럽하우스는 2개층 높이의 글래스 박스로 구성된 도서관으로 주변 커뮤니티 시설을 전망할 수있는 뷰포인트를 제공한다. 여기 클럽하우스 주변지역은 주민들의 초대, 파티 등 다양한 소셜활동 보장을 위한 풍부한 좌석과 대형 테이블이 준비된다. 클럽하우스 다른 프로그램은 다음과 같다; 인도어/아웃도어 수영장, 휘트니스 및 유산소 운동시설, 사우나, 스팀룸, 스파룸, 인도어/아웃도어 게임코트 그리고 아이들을 위한 놀이터가 배치된다. 라운지, 카페, 멀티미디어룸이 한켜에 또한 자리한다.

인테리어 디자인은 친자연적인 공간구현을 위해 콘크리트 구조체를 포함한 나무, 석재와 같은 자연소재를 이용, 주민들을 위한 안락한 공간을 생성한다.

reviewed by SJ,오사



‘ulus savoy’ is a residential project development in istanbul in the district of ulus which is comprised of 25 blocks and 301 apartment style residences. the community is brought together with a clubhouse designed by local architects autoban, that brings together the social aspects of the complex under one roof through a modern interior.



autoban has envisioned a scheme that cohere’s to the venue’s existing geometric shell, that orients itself to refer to the different elevations of land that surround it. the geometry of a triangle is seen throughout, extending upwards to create a dynamic 3D structure that reflects a crystalized architectural form on the floor and walls of the space, uniting horizontal and vertical surfaces; while technical functions are hidden within.


a central feature of the ‘ulus savoy’ clubhouse is a grand glass encased two-storey library which offers views into the other communal sitting areas. the surrounding zones provide large tables and abundant seating to encourage inhabitants to gather and socially engage with one another. other programs of the clubhouse include: indoor and outdoor swimming pools; fitness & cardio areas; sauna, steam room, spa rooms; indoor & outdoor game courts and children’s playground; along with a lounge, café and multimedia room.

for the interior design of the ‘ulus savoy’ clubhouse, autoban has created a visual narrative that is maintained by natural materials of wood, stone, with concrete supports, offering a warm inviting space for residents and visitors alike.




















from  designboom


그리드형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 터키 | 이스탄불
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY