*어도브 헤드쿼터 [ Valerio Dewalt Train Associates ] Adobe 410 Townsend

반응형


직원들의 쾌적한 거주환경 보장과 획일화된 사무공간을 탈피, 근래에 변화하는 오피스환경에 발맞추는 오피스랜드스케이프. 무엇보다 기존 공간의 공간적 물성을 새로운 오피스공간에 투영, 매치함으로써 신구가 조화로운 스펙트럼이 넓은 공간이미지 연출이 특징이다.


Adobe, headquartered 50 miles south in San Jose, established its San Francisco presence when it acquired Macromedia at the end of 2005. Macromedia occupied the historic Baker & Hamilton Building at 601 Townsend Street and the newer 625 Townsend Street next door. Recently, Adobe leased additional space at 410 Townsend Street two blocks away to meet the needs of its growing workforce. Adobe’s new workplace strategy, which was created for their San Jose campus, was implemented at 410 Townsend while providing a unique identity for the space.


Adobe occupies about 44,000 SF, comprising 2-1/2 floors of this 4 story building. When you enter the building, you immediately see Adobe’s illuminated logo to their suite entry situated towards the end of the long and narrow historic lobby. As you enter the space, you are greeted by a custom perforated screen wall, punctuated with the Adobe logo that defines the edge of the large Town Hall space, Hipster. This multi-functional room is designed to be the building’s hub. Creating a venue for all-hands meetings, art openings, guest speakers, hack-a-thons or just lunch with co-workers. The new finishes throughout the space typically provide an impulsive pop of color and texture against the buildings classic SOMA exposed brick and heavy timber structure.


At the second and third floors, visitors are greeted off of the elevator by the folding charcoal entry that is weaving its way around the existing building structure. The upper floors take advantage of the buildings rather long and narrow floor plate by placing conference rooms that run along the building’s core that provide close proximity for the open office area. At the north end, the lounge provides a respite from the bustling work day by providing a great view of the San Francisco skyline. Collaboration is in Adobe’s DNA and each neighborhood features a ‘team relax’ space that takes advantage of the views and provide a casual meeting destination protected by a glazed enclosure. Environmental graphics and branding elements are strategically located throughout the floors, providing imagery that is unique to Adobe and the site.





from  contemporist


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY