*코워킹 박스 [ NBJ Architectes ] GIPES – Institut de Formation des Professionnels de la Santé, Avignon, France

반응형


이번 프로젝트의 시작은 새로운 사용자의 요구, 필요공간을 충족시키는 프로그램의 확충 및 재구성을 위한 기존 건축물의 리노베이션에서 시작된다. 공간의 재구성은 사용자의 안락하며 쾌적한 거주환경 확보를 대원칙으로 진행되며, 기존 동선을 유지, 최소한의 변경선에서 진행된다. 그리하여 완성된 내부공간은 센트럴 아트리움에 지그재그로 배치된 심플박스로 확장, 학생과 교수 그리고 관리자들의 막힘없는 소통을 위한 코업 스페이스로 제안된다. 지그재그 배치된 박스는 주요 동선상에서 연속되며 아트리움 내부를 매력적인 공간으로 연출시킨다. 기능공간 확보는 물론 새로운 디자인 아이텐티를 정의한다.


reviewed by SJ,오사


The project is an interior renovation of an existing building and seeks to establish a coherent whole operation by adapting the program to the needs and uses of new users.

The intervention is essentially a reorganization of interior spaces, limiting interventions on buildings and ensuring optimization of quality and comfort of use. The general principles of circulation of the old building are maintained and adapted to the standards required by the change of destination.




GIPES – Institut de Formation des Professionnels de la Santé, Avignon, France
Program: school
Architects: NBJ Architectes
Client: Région PACA – Direction des Lycée
Area: 6,830 sqm
Completion: December 2012



To provide a spatial quality and attractiveness to the central atrium, the “hanging boxes” are deposited along the passageways in level 1 and level 2. They are spaces of conviviality and collaboration between students, teachers, and administration. The staggered views offers a real centrality to what was previously a simple empty. These entities are involved in both the formation of identity and its new usability.

The exterior of the building has been preserved, only a fire escape is added on the “pinion” fronts to meet safety standards. In addition, the work was to compliance the building both in terms of standards with disabilities (physical, visual, auditory) and technical standards.

The building is divided into three distinct parts, a linear part Northwest, South-eastern part of curved shape, and a south-western part of triangular shape. It has an area of 6830 square meters. The main entrance is located on the North-western part. A curtain wall curved back cover acts. The Southeast side welcomes an atrium in the center of the entire height of the building, and is lit by skylights in the roof. These areas feature classrooms. The South-western part extends mainly ground floor, only certain technical areas are level 1.

Inside the building, there is a hierarchical development allowing the information to be transmitted to users. Each level is indicated by a different color from yellow to purple. The existing building has in its composition a strong horizontal and dominant facade, which is voiced by headbands windows, horizontal sun and breezes. These horizontal lines are directly integrated in the project through the front design of the fire escape added at the end of the North-western part. It was the only added element and changing on facades. Which appeared first as a constraint was a major rewrite of the project asset. This is thanks to a game of transparency, this relatively flat facade was put into perspective by working on the colors of the adjacent rooms. And a set thickness and depth were made to transform the image of the building without changing the existing facades.



from  domusweb


728x90
반응형

댓글(1)

  • 2014.04.29 12:16

    좋은
    예뉴An breakdown of GPS modern technology, different varieties of GPS systems in the marketplace, in addition to recommendations on deciding on a item that's good for you.

    Anyone that likes the great out-of-doors possesses probably aware of Gps unit systems. They can come in very useful when you find yourself camping out, enjoying water sports, riding a bike, or simply carrying out everything other지지

Designed by JB FACTORY