*지속가능한 디자인, 나무를 이용한 키오스크로 재생되다. [ Visiondivison ] Chop Stick

반응형


장소성을 정의하는 또다른 방법.

인디애나폴리스 컨트리 파크 내 놀이동산에 위치한 키오스크는

30미터 길이의 포풀라 나무를 가로로 눕힌 색다른 형태로 그네와 작은 매점으로

구성됩니다. 인디애나폴리스 아트 뮤지엄을 둘러 쌓고 있는 100에이커에 달하는 공원 디자인을 맡은

'비젼디비젼' 디자인 목표는 지역적 특성을 반영한 장소성 정의를 통한 생태환경의 아이텐티

구축입니다. 그렇습니다. 장소와 공간 속 시간의 켜에 의해 축척되어진 각 사물은

이곳 환경이 투영된 거울과 같습니다. 이번 키오스크 프로젝트 또한 이러한

사물의 특성을 반영한 작업으로써 기존 수직위계의 포풀라 나무를

수평위계로 치환하여 다른 속성을 부여함으로써 장소의 의미를 재정의 하게 됩니다.

이렇게 기존 사물이 갖고 있는 시간을 인정하고 다시 연장시키는 작업은

최소한의 자연을 훼손시키는 범위 내에서 지속가능한 디자인을 확대 생산시킵니다.

나무로부터 무엇하나도 더 보태지 않고 빼지 않고 그대로를

사용합니다. 다만 사용을 변환시킬뿐 입니다.


reviewed by SJ



A 30-metre-long felled poplar tree protrudes either side of this kiosk by Swedish studio Visiondivision to support a row of playground swings at a country park in Indianapolis

The architects were commissioned by the Indianapolis Museum of Art to design a small kiosk for the surrounding 100 Acres park and they decided to create a structure that uses every part of a single felled tree.

“We investigated the different possibilities of harvesting something from Indiana and making it into a building,” Visiondivision‘s Ulf Mejergren and Anders Berensson told Dezeen. “We really wanted to show where this building came from, take use of the raw materials’ different properties and make it almost educational.”

All the wood for the kiosk was strategically taken from the branches of the poplar tree. “Every board had to be calculated exactly and we had to point out where each board was coming from,” said the architects.

The shingle cladding was made from the removed bark, which was flattened and dried in a kiln before reuse, while the leaves and flowers were pressed to make ornaments and even the syrup extracted from the bark was repackaged to be sold as snacks.

The remaining trunk was slotted through the walls to provide the structure for the swings and frame the outline of a picnic area.

Wooden trusses support the ceiling of the kiosk to ensure it is strong enough to support the weight of the tree and swings.

Summarising the project, the architects added: ”We sometimes tend to forget where everyday things come from. Things doesn’t just pop up from thin air. Everything has a history and this was a very important aspect of the project.”




Architects: visiondivision through Anders Berensson & Ulf Mejergren
Local architect: Donna Sink
Client: Indianapolis Museum of Arts
Location: 100 Acres: The Virginia B. Fairbanks Art & Nature Park at The Indianapolis Museum of Arts. Indianapolis, IN, USA
Curators: Lisa Freiman & Sarah Green
Structural engineer: Dave Steiner
Contractor: The Hagerman group
Logger: Dave and Dave



from  dezeen


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY