*아이전용 거실 확장 프로젝트 [ low architecten ] tuinkamer

반응형
정원으로 열린 거실로 햇살이 가득들어오는 모습이 너무나
사랑스러운 가족과 어울리네요.
기존건물에서 추가적으로 정원으로 연계된 거실과 주방을
확장하여 계획한 것 같네요.
어른들의 공간이라기보다는 아이를 위한 공간의
배려로 설계되어었어요.
삼면으로 열린 독립적공간은 외부로의 연계성이 좋아 보이네요.
유리와 스틸로도 충분히 따뜻한 분위기 연출이 되는 것 보면
공간은 재료의 사용도 중요하지만 누군가가 사용하는냐에 따라
상당히 분위기 달라지는 것 같아요.

antwerp based studio, low architecten, has completed 'tuinkamer', an addition to a
single family home located in belgium. the weightless steel and glass unit opens onto
the private back garden, bringing natural light into the previously enclosed dwelling.

the large steel structure contrasts the existing home - a freestanding unit in a typical
flemish neighborhood - with its dark color and geometrically composed facade. alternating
windows and steel panels emphasize the relationship between the building and surrounding
landscape, providing interest to both the interior and exterior environments.
project info:

surface: 210 square meters
structural engineers:
stabicom



the skewed volume offsets the existing structure, enlarging the living room, kitchen and dining
room. a slightly sloped ceiling provides a gentle transition between the differentiating heights
of the new extension and the existing home. by leaving the structural steel beams exposed,
the volume adopts a minimal aesthetic mainly consisting of two colors that permit the garden
to become the main focus.


from  designboom
728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY