* 텍사스 테라스 하우스 [ Dick Clark Architecture ] Terrace Mountain House

테라스 하우스
웨스트힐 중턱에 자리잡은 전망 좋은 테라스 하우스에요.
넓은 입구를 따라 집안으로 들어가면 주방, 식당,거실이 심플하게 열려 있는
오픈 플래닝 형태로 계획되었어요.
재료는 텍사스 지방의 지역색에 맞도록 라임스톤과 스토코를 적절히
배열하여 사이트와 조화롭도록 계획하였네요.
심플한 오픈플래닝 구조는 뒷편 데크로 시원하게 열려
산 전체를 조망 할 수 있는 훌륭한 뷰를 만들어 내요.
건축주가 각 실을 일렬로 정렬하여 리니어한 형태로 요구 하지 않았더라도
건축을 하는 사람이라면 누구라도 보다 많은 면이 조망 할 수 있도록 계획하여
이 뷰를 다 공유 할 수 있도록 만들었지 않을까 싶어요.
사이트를 해석하고 이에 맞는 평면,단면,입면 만드는 일은
가슴 뛰는 일이에요.

Dick Clark Architecture have designed the Terrace Mountain House in Austin, Texas.


    Located on a steep site in Westlake Hills, oriented towards a spectacular view of downtown Austin, this 4,700 square foot house merges traditional Texas forms and materials with unique contemporary details.  The plan is simply arranged around an open living, dining, and kitchen space that accomodates the clients’ desire to entertain while providing a buffer between public and private use.

    The house is set well off of the street, providing privacy and intrigue.  A long curving drive terminates in a motor court, revealing the massing and material palette of Texas Lueders limestone, copper and stucco.  An intimate entry court features a unique steel gate, and a water feature below a low window into the living room that provides a peek in and out..  The large copper clad front door is mostly solid, but a narrow vertical slit window frames the Texas State Capitol, revealing a bit of the view to come.

    One enters into the large public space, where the exposed fir members and ceiling float above clerestories below. The Lueders limestone is brought inside to further warm the generous space.  All of this serves as a backdrop to the large sliding glass doors, which extend the living room out onto the pool deck.  The roof line over the deck was purposely kept low, framing the panoramic city view and Westlake Hills.  The owners enjoy the effortless drama created by an open plan and clean detailing that allows the surrounding tree-covered hillsides and downtown city views to be the focus of one’s experience in the house.


from  contemporist

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY