*해먹과 확장된 리딩누크가 빛나는 네덜란드 협소주택-[ Gwendolyn Huisman and Marijn Boterman ] Skinny Rotterdam house

네덜란드 건축가들은 로테르담의 스키니한 이 주택을 자신들을 위한 공간으로 리노베이션하기로 하였다. 실내에 거대한 해먹을 더하고, 검은색 벽돌을 사용하여 숨겨진 창문들을 더하기로 했다. 건축가 부부가 3층 구조의 스키니스카 하우스를 디자인하면서 오래된 로테르담의 이웃 주택들 사이에 3.4미터(폭)*20미터(깊이)밖에 안되는 좁다란 간극을 채울 집을 설계하게 되었다. 이 집의 부지는 폭은 좁고 길이는 높아 부부가 채광이나 로피티한 공간을 만들기엔 구조적으로 큰 도전이 필요했다. 두개의 평생 콘크리트 슬라브를 집 내부에 수평으로 놓고, 이를 통해 방대한 기초를 견딜 수 있게 하였다. 이를 통해 앞과 뒷면의 거대한 오프닝을 만들어 낼 수 있었다.

Dutch architects Gwendolyn Huisman and Marijn Boterman designed this skinny house in Rotterdam for themselves, incorporating hidden windows into the black brick walls and adding a large indoor hammock.
The architect couple designed their three-storey SkinnyScar house to occupy a narrow gap of measuring just 3.4 metres wide and 20 metres deep between residences in an old Rotterdam neighbourhood.
The house's proportions, which are narrow and long in relation to its height, provided a structural challenge for Huisman and Boterman who wanted to create light and lofty spaces.
Two parallel reinforced concrete slabs run vertically inside the house, bearing the load down to the massive foundation. This enabled the architects to create large openings in the front and rear facades.
The blackened-brick facade is intended to complement the brickwork of neighbouring housing, which dates back to the 19th and 20th century.
"The modern house has its own identity with modern details, but still highlights the history of the small gap in the urban context," said the architects.
"The project transforms a conventional and traditional way of living and is fitted to their inhabitants as a custom-made suit," they continued.
Similarly, when Dutch architects Nina Aalbers and Ferry in 't Veld designed their own home between a pair of existing properties in Rottermdam they chose contemporary brick to reference its neighbours.
Perforations in the facade cover three windows that are set back from the street-facing side. These "hidden" windows only show up at night when the rooms inside are lit up.
Two large bay windows slightly extend from the front to let the inhabitants sit and watch people passing by.


Inside the house, plywood boxes are used to encase each of the concrete columns and cluster functions suited to the living spaces that they serve.
These include the kitchen and storage for the dining room, book shelves for the library and living room, and the bathroom and wardrobe for the bedrooms.
The volumes are left detached from the walls to allow for views in between different spaces that are located on either side, with views towards the street and the rear garden.
"The architectural concept stresses a natural division of living spaces that merge together without harsh boundaries, where the spaces are always connected horizontally and vertically," said the duo.
"By placing the volumes and staircase near the centre of the house, intimate living spaces appear towards the public street and collective courtyard garden," they added.
A large skylight runs along one wall above the main staircase. On the last level, where the stair cuts through the centre of the boxes, the treads open to allow light to flood through.
Living spaces are placed on levels suited to their use during different times of day. A spacious entrance and kitchen area occupies the ground floor, featuring high, folding doors that the couple will use to open up the entire interior to the garden during the weekends and evenings.

The living room and library, which are mainly used in the evenings, are on the first floor overlooking the garden and street.
On the living room side, a large void above is used as a hammock facing a window over the garden and sky. The deep bay window on the other side provides a place to sit and read.
Bedrooms and bathrooms are set on the final floor. A skylight above the bathtub is intended to offer bathers views of passing clouds and birds, as well as to bring natural day light into this darker zone of the house.
Natural and simple materials are used throughout the residence, including epoxy-coated cement screed floors and rough cast in-situ concrete floors.
These are left unfinished on their undersides to reveal the construction method across the ceiling of the level below. Rust stains, caused by the wet season in which the concrete was cast, are also left untreated.


from dezeen


저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 네덜란드
도움말 Daum 지도
Designed by CMSFactory.NET