*시크릿 바 [ Atelier xy ] Secret Bar

반응형

많은 상가들과 분주한 거리로 부터 벗어나 조용한 시크리트 바

어둡고 긴 바를 따라 깊숙한 공간

Located in Shanghai’s former French Concession, Atelier xy was tasked with designing the interior of a bar in the heart of Shanghai. Many shops and restaurants line the hustle and bustle of the adjacent street. To enter, guests walk up the stairs through a long and dark corridor, which acts as a transition between the noisy exterior and the quiet interior. Once the reception is reached, the unique character of this place slowly reveals itself.

The design of interior and custom furniture does not seek a particular style; rather it was done so to ensure all functions and operational requirements are fully met while serving as an extension of the brand founder’s fondness for insects. The bar is divided into four spatial components: the foyer, the communal bar, the lounge and the chamber.

The communal bar is the core of the venue. Its 12-meter length consists of multiple ice and drip trays and equipment which can accommodate six to eight bartenders simultaneously. Here the tone is deliberately warm with the use of Burmese teak, leather, and copper. To celebrate the art of cocktail making, only a few selected tools on the countertop are visible to guests. The minimal design of the back wall and countertop allows for better interaction between guests and bar tenders. Carefully located light fixtures help guests immerse themselves in the art of cocktail making and accentuate elements critical of this activity.



from archdaily

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY