*힐하우스 Studio Bright extends Ruckers Hill House to make room for rest and play

반응형

The two-floor extension that Studio Bright has added to this Edwardian family home in Melbourne includes fun features like a theatre-style sitting room and a pool that resembles a Roman bath.

The Edwardian-era home is perched on the peak of Ruckers Hill in Melbourne's Northcote suburb, looking out over the city.

Inside it had a conventional layout that comfortably accommodated the family's bedrooms but, despite various lean-tos that had been added to the house over the years, there was a lack of proper living space.

Architect: Studio Bright

Project team: Melissa Bright, Robert McIntyre, Todd de Hoog, Emily Watson, Pei She Lee, Maia Close

Builder: 4AD Constructions

Structural engineer: Meyer Consulting

Landscape consultant: TNLA

Landscape installation: MJR Landscape

The inhabitants were keen to have more multifunctional rooms where they could indulge in their personal hobbies.

Locally based Studio Bright was brought on board to create a spacious extension that would allow the existing house to stand as an "unencumbered discrete entity".


"[The house] is the architectural equivalent of comfort food – the new pavilion expands the nuanced living possibilities," said the studio.

"Rooms are configured for the specialised interests of particular family members, yet each offers scope for temporal adaptations on the fly."

The extension comprises a pair of stacked white-brick volumes. On the ground level is an open-plan living area, one side of which plays host to a kitchen almost entirely lined in light-hued battens of wood.


A slab of flecked stone inlaid with peachy aggregate has been used to craft a splashback.


from dezeen

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY