*내후성강판 외장재로 지은 박공지붕 건축사사무소-[ McGarry-Moon ] a rusty gabled box

반응형

북아일랜드 건축사 스튜디오는 잔디밭 가운데 3층 높이의 공간으로 탄생하였다. 내후성강판 외장재를 사용하여 건축된 박공지붕 사무실 앞은 낮은 정원이 존재한다. 새로운 사무실 공간으로만 사용하는 것이 아니라, 이동에 어려움이 있는 관계자들이 사용할 수 있도록 차고와 침실, 샤워실이 존재한다. 주변의 농촌 환경과 조화를 이룰 수 있도록 주변 농장에서 흔히 볼 수 있는 형태의 박공 지붕과 재료를 택한 것이 이번 프로젝트의 특징이라고 할 수 있다.

 

McGarry-Moon Architects has competed its own studio in Kilrea, Northern Ireland, featuring a triple-height office space that is embedded in the lawn and sheltered beneath a gabled volume clad in pre-rusted steel.


The office is located in the lower garden of Jessica McGarry and Steven Moon's own Fallahogey House, which they designed and completed in 2005.

McGarry-Moon Architects was previously based in a dedicated studio in the house, but the duo decided the growing practice required a larger space and set about developing a building on the same site.


In addition to housing the new office, the building contains a garage and a level-access bedroom and shower room that can be used by relatives with mobility issues in the future.

Fallahogey Studio is designed to complement its rural setting, and is informed by shapes and materials that are common among the surrounding farm buildings.

"Modelled to resemble the small agricultural metal sheds that abound in the rural locality, the office mirrors vernacular architecture, without mimicking it," the architects explained.

The simple gabled form has a distinctly barn-like aesthetic, with its clean edges and seamless surfaces lending it a contemporary character.

The roof is completely covered in pre-weathered steel that extends onto the walls, appearing to drape around the concrete and glass surfaces at the building's base.


from dezeen

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY