*암스테르담 로프트-[ i29 ] amsterdam apartment

암스테르담의 낡은 아파트가 신선하고 넓은 로프트로 탈바꿈되었다. 기존의 아파트는 많은 방으로 인해 햇볕이 거의 드물었다. 따라서 재건축의 목적은 자연채광을 최대한 사용하고 입주자로 하여금 공간적 경험을 새롭게 창출하는 것이었다. 결과적으로 거실, 주방, 식당 곤간이 하나의 큰 제스처로 정리한 벽 캐비냇을 통해 통합적 느낌을 주었고 2개의 침실과 욕실을 포함한 최상층은 오크 바닥과 힌색으로 마감처리되었다.

dutch firm i29 interior architects transform a former rental apartment into a fresh and spacious loft in de pijp, amsterdam. originally, the apartment had many rooms and scarce daylight. therefore, the main objective was to achieve maximum use of natural light and to create a spatial experience for the tenants. the interior is executed in a simple material scheme of large oak wall panels, white plastered walls, dark blue furniture pieces and light grey synthetic floors. 


i29 integrated a wall cabinet that organizes the living, kitchen and dining area in one large gesture. several functions have been integrated in this piece such as storage space, a television cabinet and a custom designed kitchen which can be hidden behind two large sliding panels. a contrasting black kitchen island combined with a large high table is placed in the middle and divides the space. furniture pieces in black and dark blue tones are in contrast with the light airy space. the top floor, including two bedrooms and a bathroom, is finished all white in combination with the rough oak flooring. 


from designboom

댓글(0)

Designed by JB FACTORY