*캐나다 토론토 주택 리모델링-[ Post Architecture ] Junction Shadow House

화이트 벽면에 지그재그로 블랙의 계단을 둔 이 곳은 캐나다 포스트 건축사무소가 설계한 어느 도심의 주택이다. 일명 'Junction Shadow House(그림자가 교차되는 집)'이라고 이름을 붙인 캐나다의 주택은 이웃들에겐 거울 이미지와 같은 느낌으로 시작되었다.
건축팀은 이 집의 석조 구조를 불안정하게 만들고 구조적으로 안정적이지 않았던 기존 집을 허물고 본 집의 껍데기만 남겨두고 새롭게 건축하게 되었다. 3면이 길에 접해있는 집을 리디자인하여 거대한 창문을 만들어 인테리어와 익스테리어 삶을 연결시켰고, 현관은 어둡게 스테인칠한 목재로 라인을 잡았다.

A black staircase lined with perforated white walls zig-zags up through this renovated city dwelling by Canadian studio Post Architecture.
Called the Junction Shadow House, the semi-detached family home in Toronto began as a mirror image of its neighbour.
Early in the design process, the team determined that earlier additions, such as a front room over the porch and a mudroom in the rear, were structurally unsound and threatened to destabilise the masonry structure.


"As a result, they were demolished, leaving the shell of the original house to work with," said Post Architecture, a boutique firm in Toronto led by architect Gloria Apostolou.
The street-facing facade was re-designed to include a large window box, which links exterior and interior life. The front porch is lined with dark-stained wood.
A new mudroom was conceived for the ground floor and was placed at the rear of the dwelling, enabling easy access to the backyard – "and, more importantly, access to the dog washing station in the basement", the studio said.
The third-floor attic was converted into a relaxing living area for the homeowners. The second floor contains two bedrooms, while the ground level encompasses an open-plan dining room and kitchen.
Given that the residence is tucked into a dense urban site, natural light can only penetrate from the front and rear elevations. The architect focused on maximising light entering from the south and distributing it throughout the interior.

The home features interplays between light and dark. "The finishes reflect the idea of shade, with a palette of whites, blacks and greys—and occasionally a pop of colour," the architect explained.

A black staircase that winds up through the narrow home was lined with white powder-coated metal guards that are perforated. "Spaces are visually interconnected on all levels through the feature staircase, creating views and plays with shadows," the architect said.

from dezeen



이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 | 캐나다
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY