*광저우 카페 및 코워킹 건물-[ Lukstudio ] Guangzhou coffee shop and co-working space

반응형

광저우에 하얀색 박스를 여러 개 제 각기 배치해둔 것같은 건물이 생겼다. 이 곳에는 커피샵과 코워킹공간을 갖추고 있는데 일련의 공동 안에 서로 다른 공간을 포함하고 있는 컨셉이다. 여기서 말한 '공동'이 건물의 외벽에 하얀색 박스 형태로 보여지고 있는데, 이는 카페와 브레인스토밍 공간, 미팅룸, 라운지를 아우르고 있다.

White boxes contain different spaces for socialising and working inside this multifunctional building in China, which was recently fitted out by Lukstudio.
Atelier Peter Fong, located in the Tianhe District of Guangzhou, is home to both a coffee shop and a co-working space.


Architecture and interior design: Lukstudio
Design team: Christina Luk, Alba Beroiz Blazquez, Ray Ou, Jin Hong Cai, Shanyun Huang
Graphic design: Evelyn Chiu
Furniture: Emeco, Hay, Muuto, Paustian, Peixin
Lighting: Bentu, Flos, Tons

Photography is by Dirk Weiblen.

When organising the space, Lukstudio developed a concept that involved containing different areas within a series of voids.
The voids, which appear as white boxes on the building's facade, encompass a cafe, brainstorming area, meeting room and a breakout lounge.
In contrast to the stark white exterior, the inside of each box is painted grey, with the original structural ceiling left intact.
Elsewhere in the building, materials are used to define the different zones. Smooth surfaces such as white walls and terrazzo flooring dominate the main space, the brainstorming box is lined with polycarbonate panels, and intimate areas are defined by timber panels and brick walls.
By the entrance to the office is a zen garden where workers can go and relax.
"Combining artisanal cafe culture with a collaborative co-working space, Atelier Peter Fong adapts a contemporary social model to a local Chinese neighbourhood," said the architects.
"The complete transformation of a forgotten site into a destination demonstrates how architectural interventions can activate the streetscape and enhance nearby communities."
Furniture used throughout the entire space is by brands including Emeco, Hay and Muuto, and is generally soft in colour. Chairs are made from pastel-toned and natural woods, while tables are constructed from lacqured white wood.


from dezeen


728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 중국
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY