*컬러풀 하우스 R2 studio enlivens Victorian London home with bold colour palette

This terraced family home in southeast London has been brightened up with a colourful open-plan living space and a loft extension offering rooftop views.

London-based practice R2 Studio created spacious and colourful areas within the originally dark and narrow 19th-century house, located in the London area of Kennington.


Architect: R2 Studio Architects ltd.

Structural engineer: Torcal ltd.

Contractor: Hardwood Joinery

Landscape architect: R2 Studio Architects ltd.

Landscape contractor:

Hardwood joinery Artwork: Jane Laurie

The ground floor comprises an entrance hall that leads to a predominantly green open-plan kitchen and dining area. It features floor-to-ceiling storage, a feature that recurs throughout the entire house in various colours.

"The green makes reference to the garden and is otherwise a calm colour that is not overbearing in the large space," said R2 Studio. "The panelled wall picks up the colour as a chromatic variance."

Concrete countertops and splashbacks rest on top of birchwood cupboards with navy accents to contrast with the yellow kitchen wall units.


"The overall aim was to create a kitchen that doesn't scream 'kitchen', avoiding cold/shiny surfaces and making it into a comfortable space that the family spends most of their time in," said the architects.

Three bedrooms and a bathroom occupy the first floor, which can be accessed via one of two feature staircases, colour-matched with the walls.

"The colour on the walls matches the floor, creating a space that is somewhat more abstract than a traditional staircase with its runners and balustrades," said the architects.

Original features such as decorative plasterwork copings were removed during previous renovations and replaced with flush walls that meet a seamless rubber floor. The same flooring is used in all rooms of the house, excluding bathrooms.


from dezeen

이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 영국
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY