*베트남 철강공장-[ NISHIZAWAARCHITECTS ] steel factory space around an open-air tropical garden

베트남의 건축디자인 스튜디오 NISHIZAWAARCHITECTS는 강철제작 회사의 공장 부지에 대한 의뢰를 받았다.

스튜디오는 평범한 공장의 외관을 평평한 지붕과 벽돌을 조화시켜 아우르고, 내부를 유연하면서도 기능적 공간을 창조함으로써 미학적인 시점으로 꾸밈으로써 좀 더 흥미로운 프로젝트로 만들었다.

vietnamese studio NISHIZAWAARCHITECTS has conceived the factory space for a steel manufacturing company. known for addressing the user and architecture with nature and landscape, a floor-to-ceiling rotating door system has been installed in this scheme — seen before in the firm’s townhouse project in ho chi minh city.


name: katzden architec factory
location: binh duong city, vietnam
site area: 5,753.87 sqm
area: 2,761 sqm
project year: 2016
architect: shunri nishizawa
landscape: shunri nishizawa, vu ngoc tam nhi
client: katzden architec vietnam co., ltd
building construction: daiwa house vietnam co., ltd
landscape construction: i fit home co., ltd
photography: hiroyuki oki

the building encompasses a standard factory exterior comprising a flat roof and brick envelope. the more interesting elements have been kept for the interior allowing NISHIZAWAARCHITECTS to base the factory as aesthetic object and in turn, focus on creating flexible and functional spaces. the factory is articulated around a 16m x 16m open-air tropical garden. this verdant courtyard celebrates the tropical climate and can be fully enjoyed when the wall of rotating doors are opened, encouraging airflow and refreshing the internal working environment.

to meet the demand of the budget for standard built-in factories, the simple cubic form features a 8 meter-span grid system. the use of bricks for the exterior allows the building to evolve as a landmark with the natural clay color contrasting the surrounding neighborhood. furthermore, old bricks were collected from abandoned colonial buildings and re-used for the external envelope. the oversized roof made of galvanized corrugated metal is lifted to form a cantilevered-canopy that protects indoor working areas from harsh sunlight, wind, and rain.


from designboom


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY