*런던올림픽 주차타워 입면 디자인 Haptic adds faceted skin of perforated metal to car park in London's Olympic Park

반응형

London studio Haptic has re-clad a utilitarian multi-storey car park in the London 2012 Olympic Park, using triangular metal panels that produce ever-changing patterns of light and shadow.

The car park formed part of the infrastructure for the Olympic Games, which were hosted at the Queen Elizabeth Olympic Park in east London in 2012, at venues including Zaha Hadid's curvaceous aquatics centre and the timber-clad velodrome by Hopkins Architects.

Following the games, the London Legacy Development Corporation organised a design competition to find a way to improve the visual relationship between the utilitarian car park and its new neighbours. London-based Haptic was the winner.

The Lea Navigation Canal runs close to the car park, and the angled forms and slightly reflective properties of the new cladding were developed to create a dialogue with the shimmering reflections on the water.


Architect: Haptic

Project directors: Scott Grady and Timo Haedrich

Project team: Yin Hui Chung, Nathalie Devoghelaere, Brook Lin, Anthony Williams, Mira Wolden, Christopher Wong and Sandra Youkhana

Structural engineers: Eckersley O'Callaghan

Graphic design: Bob Design

Quantity surveyors: Stockdale


from dezeen

728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 영국
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY