*젊고 역동적인 "룩업" 본사-[ Bhumiputra Architecture ] Lookup HQ



'룩업(Lookup)'의 새로운 사무실은 하나의 핵심 개념에 기초하여 설계되었는데, 이는 젊고 역동적인 팀을 위한 유연하면서도 열린 근무환경을 조성하는 것이었다. 이에 따라 Bhumiputra Architecture는 '효율성'과 자신감을 주는 공간을 디자인 하려고 했다.


보다 활동적인 근무 환경을 조성하기 위해 스탠딩 책상을 이용하여 공간을 조성하였고, 여기에는 코지한 벽의자와 테이블을 함께 두었다. 또한 룩업의 트레이드 마크인 초록색과 어울리도록 식물들을 다양하게 조성하였다. 오래된 느낌의 전화 부스는 스카이프 화상통화를 하기에 최적의 장소로 사용되고 있다. 그리고, 그 한 가운데 공간에는 반원형의 원형 극장을 두었는데, 이 곳은 '피치(The Pitch)"라는 이름으로 낮에는 브레인스토밍을 위한 공간으로, 밤에는 레크리에이션을 하는 공간으로 다양하게 활용되고 있다.

Our design for Lookup's new offices is based on one core principle: the requirement of flexible, open workspaces for a young, dynamic team. Our vision was to design a space that was minimal yet confident and most importantly, efficient.



 


  • Architects

  • Interior Contractor 

    Circumpunct Interiors
  • Area

    5000.0 ft2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

    Nimish Jain
  • Workstations in the 5,000 sft space range from standing desks (which encouraged a more active workplace), to tables you can write on, to cozy wall seats. Indigenous plant species served to differentiate spaces, while also improving air quality, and incorporating Lookup's trademark green colour.

    A cluster of bright red, old-school telephone booths are used as ideal spots for Skype calls. At the very centre, a semi-circular amphitheater (fondly nicknamed “The Pitch”) transforms from brainstorming arena by day, to a recreational hub by night. The construction process was self-sufficient, with materials being sourced from local vendors registered with Lookup. 


















    from archdaily

    댓글(0)

    Designed by JB FACTORY