*다목적 파티션 Aurélie Monet Kasisi adds wooden walls with built-in storage to family home in Geneva


다목적 파티션, 목재가벽(소나무 합판)은 책장을 바탕으로 두개의 공간을 각각 시네마룸, 플레이룸, 오피스, 베드룸으로 구분합니다. 그리고 다시 각 공간에 적합한 책장, 수납장, 책상, 놀이터로 제공됩니다. 단순한 디자인이 명쾌한 건축공간을 생성합니다.


Wooden walls integrate bookshelves, doorways, windows and a foldaway desk inside this family house in Geneva that has been renovated by local architect Aurélie Monet Kasisi.




The clients required extra storage space for an extensive CD collection, but also wanted to divide two large rooms on the ground floor into four smaller spaces.

In response to this, Kasisi designed a series of bookcase-like structures that simultaneously work as storage and partitions for the space, dividing it into a home cinema, a playroom, a small office and a bedroom for the au pair.

Each of the partitions is made of oiled pine plywood. These are anchored by masonry blocks produced from recycled bricks and old landscape edging elements, which add red, pink and grey tones to the plywood surfaces.

"On one side, the feet serve as a solid base for the bookshelves and on the other side, they emerge within the wood panel – giving to the walls a precious touch with jewellery-like incrustations," said Kasisi.

The first bookshelf separates the home cinema from the playroom. A tiny door provides the children access to their play area, while a circular opening in the bookshelf creates views between the two spaces.

"The circular opening in the bookshelf allows the parents to keep an eye on the kids if necessary… or playfully," added the architect.

The second room was transformed into the bedroom for the au pair and the office.

The office side of the wooden partition features large shelves for books and files. In the au pair's bedroom, the partition is complete with a foldaway desk.

A built-in closet with pine doors and a pastel interior finishing was also added to the bedroom.











댓글(0)

Designed by JB FACTORY