*서울 독일 학교 강당-[ Daniel Valle Architects ] German School Seoul

반응형


서울 독일 학교의 강당에 대한 Daniel Valle이 제시한 디자인 제안은 총 3가지 특징을 가지고 있다.
이번 비전은 융통성, 창조성, 안락함과 안전함을 기초로 하였다.

디자인 특징의 그 첫번째는 스마트하면서도 효율적이고, 창의적인 악기 보관실 시스템을 꼽을 수 있다. 두번째 특징은 큰 교실 안에 두개의 작은 방을 구성하는 것으로 밴드 리허설 실과 음악 선생님을 위한 사무실이 그것이다. 밴드실은 움직일 수 있어, 방의 그 어떤 위치에도 놓을 수 있다. 마지막으로 세번째 특징은 학생이나 직원들이 자유로운 방식으로 앉을 수 있는 공간을 꼽을 수 있다. 이 곳은 회의나 게임, 교실이나 강의를 구성하기 위하여 다수의 방식을 허용하는 개별 유닛으로 쪼개질 수 있는 라운지 공간이다. 이 곳은 수많은 조직들을 구성하기 위해 이용자들의 상상력을 이끌어 낼 수 있다.

Daniel Valle’s design proposal is composed of three main features that configure an overall vision for the Auditorium Room of the German School Seoul.

This vision is built up around the idea of flexibility, creativity, safety, and comfort.

 


 


Program: school auditorium
Architects: Daniel Valle Architects
Client: German School Seoul
Area: 150 sqm
Completion: 2015

The first design feature is a smart, efficient, and creative storage system to house all the musical instruments and other elements that are currently distributed along the room with no apparent order. The second feature is composed of two small rooms built inside the large room; the band rehearsal’s room and the office for the music teacher. The band’s room is mobile so that it can be positioned any place around the room.

The third feature is a seating area meant to be occupied by students and staff in a casual way, as a lounge area that can be broken into individual units (stools) allowing multiple ways to organize a meeting, game, class, or lecture. It is up to the imagination of users to configure numberless organizations.











from  domusweb

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY