*소호주택 리노베이션 [ MARK+VIVI ] home-office

반응형

Mark Fekete and Viviana de Loera met in architecture school at California Polytechnic State University at San Luis Obispo and later worked for architects in Los Angeles and San Francisco before they decided to establish their own firm in Montreal, Fekete’s hometown. (De Loera is from Zacatecas, Mexico.)

It wasn’t long before they tackled their first project: renovating an 800-square-foot former tire shop in the transitioning Montreal borough of Verdun into a versatile live/work studio for themselves and their nascent firm, MARK+VIVI.

“We wanted to create a home that served as a catalyst for the design community while providing opportunities for local artists who would otherwise not have a chance to exhibit their work,” Fekete and de Loera said in a statement.

They opened up the lower level of the building, which dates to 1920, exposing structural supports and creating an open layout with a tiled alcove kitchen. Yellow accent walls add splashes of bold color. A bathroom and bedroom are located upstairs.

Sustainability was a guiding principle. The floors and custom cabinets were built with locally sourced Canadian plywood. All of the exposed surfaces were finished with low-VOC treatments. Double-glazed, low-emissivity windows and doors shield the space from the unforgiving Montreal winters.

But the structure’s best sustainable features, the architects say, have nothing to do with materials and everything to do with how they live in the space. “Coming from California,” they said, “we realized the incredible waste of time and natural resources involved in daily commuting, not to mention the pollution. Living in Montreal, our goal is to eliminate our dependency on the car and to turn to public transportation. Now we work from home and do our part in eliminating vehicular pollution. The time we save not sitting in traffic is better spent becoming better acquainted with our neighborhoods, supporting local businesses, and living an overall healthier lifestyle.”

- See more at: http://www.dwell.com/house-tours/article/efficient-live-work-space-montreal#7

건강한 예술환경을 지향합니다. 지역 예술 커뮤니티의 촉매재 역활로 제안되는 하우스는 오래된 타이어 가게를 리모델링; 오픈형 주방과 전시장이 있는 1층과 침실, 욕실이 구비된 2층으로 재구성됩니다. 지속가능한 공간 구현은 로컬재료의 사용과 친환경 마감재 사용, 겨울철 외부환경으로 부터 내부를 보온하는 복층유리 및 고효율 창호사용으로 구축됩니다. 

소호주택은 근거리 지역사회를 기반으로 하는 사업에서 출퇴근시 소모되는 시간과 에너지 낭비를 방지함으로써 합리적인 주거방식으로 선택됩니다.


Mark Fekete and Viviana de Loera met in architecture school at California Polytechnic State University at San Luis Obispo and later worked for architects in Los Angeles and San Francisco before they decided to establish their own firm in Montreal, Fekete’s hometown. (De Loera is from Zacatecas, Mexico.)

It wasn’t long before they tackled their first project: renovating an 800-square-foot former tire shop in the transitioning Montreal borough of Verdun into a versatile live/work studio for themselves and their nascent firm, MARK+VIVI.

“We wanted to create a home that served as a catalyst for the design community while providing opportunities for local artists who would otherwise not have a chance to exhibit their work,” Fekete and de Loera said in a statement.

They opened up the lower level of the building, which dates to 1920, exposing structural supports and creating an open layout with a tiled alcove kitchen. Yellow accent walls add splashes of bold color. A bathroom and bedroom are located upstairs.

Sustainability was a guiding principle. The floors and custom cabinets were built with locally sourced Canadian plywood. All of the exposed surfaces were finished with low-VOC treatments. Double-glazed, low-emissivity windows and doors shield the space from the unforgiving Montreal winters.

But the structure’s best sustainable features, the architects say, have nothing to do with materials and everything to do with how they live in the space. “Coming from California,” they said, “we realized the incredible waste of time and natural resources involved in daily commuting, not to mention the pollution. Living in Montreal, our goal is to eliminate our dependency on the car and to turn to public transportation. Now we work from home and do our part in eliminating vehicular pollution. The time we save not sitting in traffic is better spent becoming better acquainted with our neighborhoods, supporting local businesses, and living an overall healthier lifestyle.”

- See more at: http://www.dwell.com/house-tours/article/efficient-live-work-space-montreal#7

Mark Fekete and Viviana de Loera met in architecture school at California Polytechnic State University at San Luis Obispo and later worked for architects in Los Angeles and San Francisco before they decided to establish their own firm in Montreal, Fekete’s hometown. (De Loera is from Zacatecas, Mexico.)


It wasn’t long before they tackled their first project: renovating an 800-square-foot former tire shop in the transitioning Montreal borough of Verdun into a versatile live/work studio for themselves and their nascent firm, MARK+VIVI.
“We wanted to create a home that served as a catalyst for the design community while providing opportunities for local artists who would otherwise not have a chance to exhibit their work,” Fekete and de Loera said in a statement.
They opened up the lower level of the building, which dates to 1920, exposing structural supports and creating an open layout with a tiled alcove kitchen. Yellow accent walls add splashes of bold color. A bathroom and bedroom are located upstairs.
Sustainability was a guiding principle. The floors and custom cabinets were built with locally sourced Canadian plywood. All of the exposed surfaces were finished with low-VOC treatments. Double-glazed, low-emissivity windows and doors shield the space from the unforgiving Montreal winters.
But the structure’s best sustainable features, the architects say, have nothing to do with materials and everything to do with how they live in the space. “Coming from California,” they said, “we realized the incredible waste of time and natural resources involved in daily commuting, not to mention the pollution. Living in Montreal, our goal is to eliminate our dependency on the car and to turn to public transportation. Now we work from home and do our part in eliminating vehicular pollution. The time we save not sitting in traffic is better spent becoming better acquainted with our neighborhoods, supporting local businesses, and living an overall healthier lifestyle.”





from  dwell


728x90
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 | 캐나다
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET