*미국 아리조나 하우스 [ chen + suchart studio ] staab residence

반응형


주차장과 게스트하우스는 풍화 스틸 사이딩과 선명한 녹색빛과 대조를 이루고 있는 진홍빛 박스를 특징으로 하고 있다. 이 구조는 본 주택과 독립적이며 뒷 뜰의 수영장을 감싸면서 사생활을 보호하기 위한 각으로 구성되었다. 집 자체는 2개의 빌딩으로 이루어져 있으며, 주택은 3개의 개별 볼륨으로써 그 쓰임과 구조의 형태에 잇어 서로 서로에게 관련되어 있는가 반면 풍경을 즐길 수 있는 충분한 투명성을 제공하고 있다.

아래층에는 거실과 식당, 주바과 침실이 들 쪽으로 향해 구성되어 잇는데, 슬라이딩 유리벽은 안과 밖을 연결시켜줌으로써 공간을 느끼게 하고, 쓰임을 그대로 노출 시킨다. 안방과 사무 공간은 파노라마같은 주변의 환경을 즐길 수 있게 해주고, 스틸 박스와 유리는 집이 주는 현대적인 성향을 그대로 이야기해주고 있다.

arizona-based practice chen + suchart studio have completed the 3,000 ft2 staab residence in the picturesque desert landscape of scottsdale, arizona. the house is conceived as three separate volumes whose relationship to one another informs the use and form of the structure. the design aims to provide a more closed off ground level to offer privacy from the neighbors, while at the same time allowing enough transparency to enjoy views of the mcdowell mountains.




designers: chen + suchart studio, llc- szu-ping patricia chen suchart and thamarit suchart
construction company: verge design:build – joby dutton
location: scottsdale, arizona, usa
structural engineering: aed structural engineers, inc. – christopher j. sosnowski, p.e.
construction area: 3,008 sf or 279.45 sqm livable
project year: 2010 – 2013
photography: winquist photography – matt winquist chen + suchart studio, llc
graphics + drawings: chen + suchart studio, llc
major materials: cip concrete walls, polished concrete floors, elevated post-tensioned concrete slab, sand-blasted standard grey 12-8-16 cmu, 24ga a606 corrugated weathering steel, 11ga stainless steel plate, “silver 20” 1” insulated glazing

the garage and guest house are characterized by their weathered steel siding, a rusting crimson box contrasting the vivid greens and muted earth tones of the ground. this structure is independent of the main house, angled in order to cradle the back yard pool area and create privacy. the house itself consists of two buildings stacked on top of each other. the ground level is constructed of sand-blasted CMU block masonry walls and serves as a foundation for the cantilevering glass and stainless steel volume above.  

the lower level contains the living room, dining room, kitchen, and bedroom all opening up onto the yard. sliding glass walls connect the interior and exterior transforming the use and feel of the spaces. above, the master suite and office enjoy panoramic views of the surrounding landscape and look down onto the yard through a wrap-around balcony that creates a deep eave to control the intense direct sunlight. the three structures work in conjunction representing a variety of experiences and attitudes to the site. the masonry walls extend the nature of the natural groundscape, the weathered steel reflects the intensity of the evening color palette, and the glass and steel box speaks to the contemporary nature of the house.



















 


 


from  designboom

728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 | 미국
도움말 Daum 지도

댓글(2)

  • Ares
    2015.12.22 17:38

    잘보았습니다. 2nd Floor를 설명하는 맨마지막 이미지가 중복되엇네요.

Designed by JB FACTORY