*베이징 코워킹 오피스 [ MAT office ] flexible coworking space in beijing

서로 다른 분야 종사자들 간의 막힘없는 협업장소는 물론, 유연한 비즈니스 환경조성을 위한 코워킹 스페이스 디자인의 첫번째는 확장성과 유연함을 동시에 만족시키는 오픈플랜에서 찾아 볼 수 있습니다. 여기 새롭게 오픈한 베이징, 코워킹 스페이스는 도서관 같은 공간적 체험 유도를 위해 전통적인 로비-복도-오피스 레이아웃을 가진 공간을 새롭게 재구성합니다. 열린 공간 속, 각 공간을 유도하는 동선, 엘로우&블루 라인을 따라 긴 카운터 바 공간과 크고 작은 작업공간이 개별적 또는 그룹작업을 위해 제공됩니다.

MAT office, a research and design studio based in rotterdam and beijing, is dedicated to the observation and speculation of emerging issues related to contemporary urbanisation processes, aiming to seek architectural solutions to arising problems. when faced with the task of renovating three of floors of an apartment building into a coworking space, a research-based design method was introduced by the architects, resulting in a flexible space-sharing model.





the design’s outcome creates a library-like experience: on the first level, the traditional lobby-corridor-office layout no longer exists, and has been transformed into a widely open area instead, that includes a bar counter which provides basic management and services to the coworking space. a big discussion table serves both groups and individuals, while more privacy can be found in the booth area, suitable for small groups. workstations are provided for those in need of complete isolation.

besides the library-like experience, an area has been adapted to serve as an exhibition space. most of the people working here are small or medium sized teams in the initial start-up phase of their business, meaning that their products need a way to be presented, published and marketed. therefore, four-display units and a whole display wall were placed on the first level to serve the presentation needs of the teams. in this project the notion of coworking evolves not only as the habitat of the team, but also to the home of their product.













from  designboom


이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 중국
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY